Седмицата започна със слънчево и горещо време, очакваме затопляне и

...
Седмицата започна със слънчево и горещо време, очакваме затопляне и
Коментари Харесай

Ами сега? Идвала африканска жега у нас

Седмицата стартира със слънчево и горещо време, чакаме стопляне и високи температури до петък. Това предвиждат синоптиците от Meteo Balkans.

Синоптичната конюнктура се дефинира от доминиращ мощен транспорт на гореща въздушна маса от Северна Африка. Максималните температури ще са към 26°-31° градуса по Целзий. Най-горещи у нас региони ще са по традиция Дунавската низина, Горнотракийската равнина и Сандански, съобщи Блиц.

Времето ще е изсъхнало и относително топло за сезона. Не се чакат превалявания най-малко до петък, термометърът ще демонстрира високи стойности и ще се движат в интервала сред 25-32 градуса по Целзий.

Най-горещо, чакаме да е в сряда и четвъртък и то над Дунавската низина. Според някой модели, температурите ще са сред 30-33 градуса по Целзий. Времето ще е безшумно и съвсем без облаци.

Петък и събота, чакаме времето да е несигурно с чести превалявания и гръмотевици. По-значителни над Западна и Централна България. Температурите ще се намалят, само че ще останат високи за сезона. По-осъзнаема смяна, чакаме в неделя. Тогава от северозапад към нашата страна ще премине леден атмосферен фронт, когато се чака тук-там да превали дъжд. Температурите релативно ще се намалят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР