Седмица на чилийската култура предстои в Държавен културен институт Културен

...
Седмица на чилийската култура предстои в Държавен културен институт Културен
Коментари Харесай

Седмица на чилийската култура започва в Балчик

Седмица на чилийската просвета следва в Държавен културен институт " Културен център " Двореца " в Балчик.

Тя ще стартира с галерия в Каменна зала. Четирима художници ще покажат своите произведения. В експозицията са подредени статуи и картини на художниците Пиерина Монтиглио, Химена Тапия, фотографът Лиус Кампос. Това заяви за Българска телеграфна агенция Галя Георгиева, специалист „ Международни фестивали, културна активност, специфични събития “ в Културния център. 

Концерт ще изнесе аржентинският музикант Хусто Диас. Той е един от създателите на емблематичната латиноамериканска група Papalote. Неговата музика, завладяваща комбинация от латино ритми, освен ще показва музикалния му гений, само че и пристрастеността му към рисуването, осигурявайки мултисензорно преживяване за присъстващите, показаха от Културния център.

Хусто Диас е музицирал по целия свят, представяйки латиноамериканска музика както като солист, по този начин и като корепетитор. Той също има забележителен принос за разпространение на културата посредством планове като La Peña, Café Carnivale и известната група Papalote.

Хусто има впечатляваща сбирка от над 300 инструмента, които употребява за разпространение на латиноамериканската просвета. Той имал художествени изложения в Сидни, Сантяго де Куба и Катовице, Полша. Представянето му ще бъде на 9 юни още веднъж в Каменна зала.  

На концерта в „ Двореца “ Хусто Диас ще извърши разнороден латиноамерикански репертоар, включващ чилийски модерни песни, аржентинска и кубинска музика, бразилска известна музика и фолклор от Перу, Боливия и Карибите. Той ще пее песни от известни актьори , употребявайки своето майсторство на китара, чаранго, кена и брилянтен глас, добави още Георгиева.

Финалното събитие от Седмицата на чилийската просвета в „ Двореца “-Балчик е прожекция на комедията " Qué pena tu vida " - “Толкова е печален животът ти ”.

Планирани са две прожекции на 11 юли. Филмът е с български надписи и споделя една завладяваща история, която превежда през сложността на взаимоотношенията и търсенето на същинската обич.

Една история, която ще ви придвижи в свят, където инцидентните срещи могат да трансформират живота ни вечно. Галя Георгиева акцентира, че откриването на Седмицата на чилийската просвета е на следващия ден в Каменна зала. Гост ще бъде посланикът на Чили в Румъния, който дава отговор и за България. Входът за събитията е свободен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР