Седмичната заболеваемост от коронавирус в Италия спадна след продължило седмица

...
Седмичната заболеваемост от коронавирус в Италия спадна след продължило седмица
Коментари Харесай

Броят на новозаразените с COVID-19 в Италия спада

Седмичната заболеваемост от ковид в Италия спадна след траяло седмица повишение, излиза наяве от данни, оповестени през днешния ден от италианските здравни управляващи, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30281
Вчера управляващите регистрираха приблизително 1823 случая на 100 000 души за последните седем дни. Седмица преди този момент случаите бяха 2011. Броят на приетите в болница с COVID-19 пациенти в италианските лечебни заведения също понижа. В отделенията за интензивно лекуване да вземем за пример техният дял е 16,7 % в съпоставяне със 17,3 % за миналата седмица.

С цел намаляване на въздействието на пандемията в Италия са в действие някои ограничаващи ограничения. От началото на януари имунизацията против COVID-19 е наложителна за хората над 50-годишна възраст. От февруари неимунизираните хора от тази възрастова група ще бъдат глобявани със 100 евро. Освен това доста магазини изискват от клиентите си да са имунизирани, прекарали заболяването или да показват негативен резултат от тест за вируса.

Правилата за пътуващите към страната ще бъдат леко разхлабени от февруари, когато единствено на хората, които не са имунизирани или прекарали инфекцията, ще се постанова да се тестват на влизане.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30281  Облекчават ограниченията за влизане в България Облекчават ограниченията за влизане в България  В Пазарджишко от общо 228 кревати за пациенти с COVID-19 заетите са 191 В Пазарджишко от общо 228 кревати за пациенти с COVID-19 заетите са 191  Допълнителни противоепидемични ограничения в област Сливен от 31 януари Допълнителни противоепидемични ограничения в област Сливен от 31 януари
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР