Седмата среща на кубинците, завършили висше образование в България, се

...
Седмата среща на кубинците, завършили висше образование в България, се
Коментари Харесай

Седма среща на кубинците, завършили висше образование в България, се състоя в Хавана

Седмата среща на кубинците, приключили висше обучение в България, се организира в Хавана. Независимо от комплицираната обстановка, произлизаща от горивната рецесия, в която страната се намира, събитието почетоха 120 кубински жители, някои от които дойдоха от други градове и страни.

Присъства и целият екип на посолството ни в Куба, оповестиха за Българска телеграфна агенция от дипломатическото ни посланичество.

Срещите се организират обичайно от октомври 2015 година като организацията е на ротационен принцип – редуват се посолството и неофициалният учредителен съвет на групата на училите в България. Тазгодишната среща беше проведена от кубинската страна с финансова поддръжка от българската дипломатическа задача, написа в уеб страницата си Министерство на външните работи.

В продължение на отправеното от дипломат Тодор Кънчевски предложение на миналата среща през 2022 година, беше взето решение да бъде издадена книга с истории и фотоси, предоставени от приключилите български университети кубинци, които показват техните прекарвания и страсти от времето на пребиваването им в България. Определени бяха период за набиране на материали и лицето, което ще приготви наличието на книгата. Посолството ще помогне за издаването и разпространяването ѝ.

Изненада на събитието беше появяването на кубинец, учил през 70-те години на предишния век във ВИФ /Национална спортна академия/ и спечелил състезанието „ Мистър Варна “ през 80-те години, който изпя няколко песни на български език.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР