Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън очаква неговият

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън очаква неговият
Коментари Харесай

Хамилтън: Очаквам Верстапен да спечели лесно на Монца

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън чака неговият главен противник за купата през 2021 - Макс Верстапен, да запише лесна победа в идната по-късно през днешния ден Гран При на Италия.

В нея водачът на Ред Бул ще потегли от полпозишъна, макар че от началото на уикенда той изостава чисто темпово от водачите на Мерцедес. Той обаче още веднъж, както и на „ Силвърстоун “, се възползва от съществуването на спринтова подготовка и си обезпечи първото място на старта.

Във вчерашния спринт Верстапен приключи втори зад Валтери Ботас, който обаче ще тръгне от дъното на колоната поради потреблението на спомагателен мотор в хода на уикенда в Италия. Така нидерлнадецът ще подели първата редица със своя някогашен съотборник Даниел Рикардо, до момента в който втората ще бъде за Ландо Норис и Хамилтън.

Пилотът на Мерцедес направи трагично тръгване във вчерашния спринт от втората позиция на старта и остана заклещен зад дуото на Макларън. До края на 18-те обиколки той по този начин и не съумя да се приближи задоволително до Норис с цел да го нападна и по този начин трябваше да се задоволи с петото място на финала. Заради наказването на Ботас обаче той ще тръгне четвърти, само че още веднъж има действителен късмет да остане заклещен за Рикардо и Норис.

„ Видях темпото на Ред Бул. Не знам дали беше по-бърз от Валтери, само че са доста бързи, а в този момент той има и полпозишън. Очаквам да е лесна победа за него. Колкото до мен, аз ще би трябвало да се опитам да мина пред двата болида на Макларън “, съобщи Хамилтън.

С второто си място във вчерашната спринтова подготовка и петото такова на Хамилтън, Верстапен усили своя задатък на върха в генералното класиране на пет точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР