Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън завърши на пето място в

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън завърши на пето място в
Коментари Харесай

Хамилтън в недоумление: Настройките на Ръсел обикновено са грешни

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън приключи на пето място в снощната Гран При на Саудитска Арабия, в която неговият съотборник Джордж Ръсел финишира тъкмо пред него.

Хамилтън започва седми в Джеда и бе единственият водач в челото, който избра да стартира конкуренцията с твърдите сликове на Пирели. Той направи единствения си стоп по време на колата за сигурността, след което изкара до финала с медиум, до момента в който Ръсел бе с хард във втория си стинт. Въпреки това младият британецът успяваше да поддържа малко по-високо движение от това на своя съотборник, а на финала разликата сред двамата бе 5.199 секунди.
 От ФИА обясниха за какво колата за сигурност бе изкарана в Гран При на Саудитска Арабия От ФИА обясниха за какво колата за сигурност бе изкарана в Гран При на Саудитска Арабия
След финала Хамилтън разяснява цялостното показване на Мерцедес във втория уикенд за сезонa във Формула 1 и разкри, че той не е разполагал с оптималните настройки край крайбрежията на Червено море. Британецът също по този начин добави, че нормално той и Ръсел залагат на разнообразни настройки и в множеството случаи изборът на Ръсел е неверният, само че не и през миналия уикенд.
 Серхио Перес победи в Джеда, Верстапен стигна до второто място Серхио Перес победи в Джеда, Верстапен стигна до второто място
„ Да, спечелихме положителни точки като тим. Джордж приключи трети (преди комисарите да анулират наказването на Фернандо Алонсо), което е необикновено. Аз се придвижих напред, което постоянно е задачата – да си с една стъпка пред другите. Така че аз се веселя, че се придвижих от седмата на петата позиция “, съобщи Хамилтън пред Sky Sports след финала.

„ Стратегията ми нe сработи, настройките ми също не бяха оптималните. Мисля, че в случай че имах настройките, с които кара Джордж, аз щях да съм в по-добра позиция. Имаме доста работа за извършване, само че има и доста позитиви, които можем да извлечем от този уикенд.

„ В тренировките ние работим по намирането на оптималните настройки и нормално шансът е 50/50. Аз предпочитам една посока, а той друга. В множеството случаи, той избира неверната посока, само че тук не беше по този начин. Затова аз можех единствено да давам отговор на неговото движение, само че не и да бъда по-бърз през уикендa “, сподели още седемкратният първенец.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР