Седемкратният европейски клубен шампион Милан ще се изправи пристига у

...
Седемкратният европейски клубен шампион Милан ще се изправи пристига у
Коментари Харесай

Милан се изправя срещу Левски в чест на Гунди

Седемкратният европейски клубен първенец Милан ще се изправи идва у нас, за дуел с „ Левски” в чест на Гунди.

Приятелската среща ще ще означи 75-ата годишнина от рождението на легендата на „ Левски” Георги Аспарухов-Гунди и ще се играе на стадион „ Васил Левски” на 11 август оповестиха уредниците „ Moko Solution “.

„ Росонерите “ заменят Бока Хуниорс, откакто аржентинският гранд отхвърли първичния си ангажимент за 19 август, написа блиц Спорт.

Има смяна в деня на мача. Срещата ще се играе на 11 август, а не на авансово оповестената дата. Началният час 19:43 остава същият. От „ Moko Solution “ прецизираха, че към този момент закупените билети за мач с Бока Хуниорс на 19 август ще важат, без да се прави презаверяване.

Милан е един от клубовете, които са свързани по забавен метод с кариерата на Гунди. След мачовете на „ росонерите “ и Левски през 1967 година италианският гранд прави опит да притегли Аспарухов в редиците си. Нападателят вкарва и двата гола за „ сините “ при загубата с 1:5 в Милано и домакинското 1:1, а треньорът на „ червено-черните “ Нерео Роко е напряко влюбен в качествата на българския таран.

Според митологията от Милан оферират 5 милиона $ за Гунди, само че любимецът на „ сините “ почитатели отхвърля с думите: „ Има една страна България, в нея има един тим Левски. Може и да не сте го чували, само че в този тим съм се родил и в този тим ще умра! “.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР