Седем патрулни кораба на морската и бреговата охрана на Индонезия

...
Седем патрулни кораба на морската и бреговата охрана на Индонезия
Коментари Харесай

Седем кораба издирват падналия самолет

Седем патрулни кораба на морската и бреговата защита на Индонезия дойдоха на мястото на злополуката на пътническия лайнер на Sriwijaya Air в Яванско море, който падна по-рано през днешния ден. Това се показва в известието, оповестено в събота от Министерството на превоза на републиката.

" Корабите са в този регион и ще стартират да търсят останките от самолета ", се споделя в известието. Според Министерството на превоза Boeing 737-524 катастрофира покрай дребния остров Лъки.

На собствен ред Ройтерс позовавайки се на представител на Военноморските сили (ВМС) на Индонезия, осведоми, че Военноморски сили са определили координатите на авариралия аероплан Sriwijaya Air и са ги предали на всички кораби в региона на злополуката.

Ето какво още се знае за злополуката

         На борда е имало 65 души: 53 пасажери и 12 членове на екипажа. Ето какво се знае досега за злополуката и издирвателните акции.
Самолетът е забелязан за последно над Яванско море в северната част на Ява. Боинг 737-524 лети от Джакарта до град Пантианак (административният център на провинция Западен Калимантан). Според портала FlightRadar  през първите минути след излитането авиолайнерът набира височина, само че след отметка от 3,3 хиляди метра внезапно пада с 3 хиляди метра за по-малко от минута. Сигналът е изгубен четири минути след излитането.Индонезийската национална организация за търсене и избавяне съобщи че има съмнения за остатъци от Боинг край крайбрежията на Джакарта.МВНР съобщи че на борда на самолета не е имало български жители. В същото време Националната организация за търсене и избавяне на Индонезия разгласи, че няма данни за наличието на задгранични жители на лайнера.Самолетът е бил в употреба в продължение на 26 години.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР