Седем нови хотела отвориха в голям български град през миналата

...
Седем нови хотела отвориха в голям български град през миналата
Коментари Харесай

Сензация в голям български град! Какво се случи

Седем нови хотела отвориха в огромен български град през предходната година и с тях легловата база за туристи съществено се усили. 

Изчислено е и по какъв брой пари оставят приблизително туристите в този град и какъв брой е годишният оборот на местата за настаняване. Ръстът по отношение на миналата година е замайващ.
-->
Тези хотели ги отвориха в Пловдив през предходната година и с тях легловата база за туристи подгони 8000 кревати. Сред тях са три 3-звездни ( " Вила Флавия ", " Сохо "   и " Пловдив Сити Център хотел " ), два 4-звездни (Есте парк и Дабълтри Хилтън) и два 5-звездни (Визуализа и Емпориум Пловдив Ем Галери).

Въпреки това междинната претовареност на местата за настаняване през 2022 година е била 27%. Ръст по отношение на миналата година има, само че още е надалеч от признатата за базова 2019 година, когато заетостта е била 33 на 100. Освен че беше предковидна, тогава Пловдив бе и Европейска столица на културата, написа " Марица ".     

Според разбора на общинския отдел „ Туризъм “ събитийният туризъм води най-вече посетители в града. А като най-посещавани безапелационно се обрисуват обектите в ОИ „ Старинен Пловдив “, Регионалният природонаучен музей и Етнографският музей.

 Като генериращи пазари за локалния туризъм топ 5 наподобява по този начин: Турция, Германия, Гърция, Румъния и Обединеното кралство.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР