Себастиан Фетел ще напусне Ферари в края на годината, когато

...
Себастиан Фетел ще напусне Ферари в края на годината, когато
Коментари Харесай

Фетел напуска "Ферари"

Себастиан Фетел ще напусне " Ферари " в края на годината, когато договорът му изтича. Според " Би Би Си ", " Билд " и " Гадзета дело Спорт " двете страни не са се разбрали за нов договор, а " скудерията " може да заяви още през днешния ден, че четирикратният международен шампион си потегля в края на годината. Карлос Сайнц от " Макларън " е главен любимец за нов водач на " Ферари ". Другите разновидности са Даниел Рикардо ( " Рено " ), Антонио Джовинаци ( " Алфа Ромео " ), както и завръщане на двукратния международен първенец Фернандо Алонсо, чието място във " Ферари " Фетел зае през 2015 г. 

Бъдещето на Фетел бе съществена тематика в последните месеци. Според медии в Италия от " Ферари " са предложили нов контракт на германеца за една година, само че с изискването да понижи фрапантно заплатата си. Самият Фетел съобщи предишния месец, че е покрай контракт с " Ферари " и може да подпише още преди началото на сезон 2020, който ще стартира чак през юли поради пандемията от ковид. 

32-годишният германец има предложения от " Макларън " и " Рено ", само че не се знае дали ще е склонен да премине в отбор, който мъчно ще влезе в битката за купата. От някогашния отбор на Фетел - " Ред Бул ", с който той завоюва 4 следващи трофеи във Формула 1, към този момент обявиха, че нямат интерес към него, защото подписаха дълготраен контракт с Макс Верстапен и не желаят да събират двама доста мощни водачи. 

Фетел мина във " Ферари " през 2015 година и се надяваше да повтори триумфите на идола си от детството Михаел Шумахер. Това обаче по този начин и не се случи. През 2017 и 2018 година той въпреки всичко бе покрай купата, само че и в двата сезона загуби от Люис Хамилтън ( " Мерцедес " ). През предишния сезон Фетел загуби борбата с младия си съотборник Шарл Льоклер, който завоюва повече точки и повече победи от него. Двамата постоянно си разменяха реплики по време на надпревари, а в Бразилия даже се удариха. Още през декември Льоклер подписа нов контракт с " Ферари " до 2024 г. 

" Би Би Си " твърди, че " Ферари " няма да се опита да притегли Люис Хамилтън, макар че имаше такива клюки месеци наред. Световният първенец съобщи желанието си да остане в " Мерцедес ", само че към момента не е подписал нов контракт, а актуалният му изтича в края на годината.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР