СДВР е поискало от Демократична България да промени мястото, деня

...
СДВР е поискало от Демократична България да промени мястото, деня
Коментари Харесай

Заради АБВ СДВР искало протест срещу АЕЦ "Белене" да бъде отложен

СДВР е поискало от " Демократична България " да промени мястото, деня и часа на плануван митинг против възобновяването на работата по плана за АЕЦ " Белене ", заяви политическата групировка. Причината била, че лявата партия АБВ провела по същото време контрапротест в отбрана на плана.

От " Демократична България " са оповестили в общината, че ще стачкуват на следващия ден, 22 май 2018 година, пред постройката на Министерския съвет. Общината не е възразила, само че Столична дирекция на вътрешните работи е извикало представител на политическата групировка и е отправило искане за пренасрочване на събитието.

" Забрана за провеждането на митинга, може да бъде наложена единствено от кмета на Столична община, в 24 часов период от уведомлението за провеждането му. Такава възбрана няма ", се споделя в известието на " Демократична България " .

" Няма да позволим на прислужниците на енергийната мафия - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и АБВ, да попречат на свободните жители да изразят своето противоречие с това милиарди левове да бъдат излети в корупционния мочур " Белене " и в джобовете на спътниците на Путин ", се показва в декларация на политическата групировка.

" Изплашеният Борисов явно се крие зад тила на Румен Петков (бел. ред. - новоизбраният водач на АБВ), който изпраща да отбрани кражбата Белене. Никъде в общественото пространство (в медиите, на уеб страницата на АБВ и в обществените мрежи) няма информация за сходно събитие на Политическа партия АБВ. Напомняме на Бойко Борисов, че годината е 2018 и с милиционерски и тоталитарни способи няма да наложи на свободните жители следващия корупционен план от съветския енергиен шлем ", приключват от " Демократична България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР