Сдружението за модерна търговия, в което членуват всички големи търговски

...
Сдружението за модерна търговия, в което членуват всички големи търговски
Коментари Харесай

Търговските вериги искат вето на забраната за собствени марки

Сдружението за съвременна търговия, в което членуват всички огромни търговски вериги, работещи у нас, се надява президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху. Това се схваща от мнение на сдружението, публикувано в сряда, написа вестник " 24 часа ".

Мотивът за измененията в закона бе въвеждането на европейска инструкция за битка с нелоялната конкуренция, само че съгласно сдружението измененията в българския закон надалеч надвишават изискваното от директивата, лимитира се свободата на договаряне и " се слагат в неравностойно състояние доста български компании по отношение на съперници в други европейски страни, където директивата е транспонирана съответно ", написа в мнението.

Най-същественото недоволство е против въведената възбрана за извънредни доставки, което удря личните търговски марки на търговците. Под тези марки работят стотици дребни и междинни български компании, на които търговецът поръчва избрани артикули. Според сдружението възбраната ще прекъсне договорите и търговците ще внасят тези артикули от чужбина, с което на процедура нашите компании остават без бизнес.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Вдигат санкциите, които Комисията за защита на конкуренцията н...

Изпълнителният шеф на сдружението Йордан Матеев счита, че единствената опция за превъзмогване на тези промени, признати без необятно публично разискване, е президентът да наложи несъгласие, защото те още не са оповестени.

" Държавата, вместо да поддържа развиването на българския бизнес и на българските производители и преработватели, ги слага в дискриминирано състояние по отношение на сътрудниците им от Европейски Съюз ", уточни Матеев.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР