"Сблъсъците се превърнаха в един повод за публичен сблъсък. Отговорни

...
"Сблъсъците се превърнаха в един повод за публичен сблъсък. Отговорни
Коментари Харесай

Проф. Константинов срази политическите мераци на водачите на протестите

"Сблъсъците се трансфораха в един мотив за обществен конфликт. Отговорни са управляващите. Защо се позволи напрежение в случай, че имаше толкоз органи на реда ", това съобщи в утринния блок на Нова телевизия социологът и някогашен член на ЦИК Цветозар Томов.

"Тези, които се "метнаха " да управляват митингите са ми извънредно неприятни ", добави по тематиката математикът и специалист по изборния развой проф. Михаил Константинов.

За изборните промени математикът съобщи: "Идеята беше да се гласоподава на няколко дни - първо възрастните, след това младите. В Чехия се гласоподава два дни ".

"Ако въведем двудневен избирателен ден, то това ще провокира по-голям безпорядък ", сподели Томов.

"Не може да има и предварителни избори, и машинно гласоподаване ", разкри проф. Михаил Константинов.

"20 000 машини би трябвало да се обезпечат за изборите - срокът за доставка е най-малко 3 месеца ", разяснява математикът.

"Факт е, че ще има хора, които мъчно ще се оправят с машина. Законодателството би трябвало да даде късмет и на тези хора ", разкри специалистът по избирателен развой.

"Има три аргументи "за " въвеждането на машинното гласоподаване - недоверието в честността на изборите, елиминиране на субективния фактор при ръчното броене и рационализация на изборния развой ", сподели Цветозар Томов.

Бившият член на ЦИК разкри, че има и сканиращи машини, които събират и книжен избор, който може да се ревизира когато и да е.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР