Сблъсък на гигантите зад кулисите: така могат да бъдат описани

...
Сблъсък на гигантите зад кулисите: така могат да бъдат описани
Коментари Харесай

Китай и САЩ ще премерят сили на срещата на АСЕАН

Сблъсък на колосите зад кулисите: по този начин могат да бъдат разказани дейностите на Вашингтон и Пекин на откриващия се в Манила конгрес, отдаден на 50-годишнината на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Съединени американски щати желаят да се усили натискът върху Северна Корея, както и върху строителството на китайски бази в Южнокитайско море. От своя страна Пекин, който се съгласи да подпише документа за кодекса на държание в морето, ще се опита да притегли организацията в орбитата на своето въздействие.
През август АСЕАН отбелязва половин век от своето основаване. Срещата ще се организира във Филипините, една от страните основателки на организацията, в която членуват общо 10 страни. Преди тържественото мероприятие ще се състои конференцията на министрите на външните работи.
Държавите членки на АСЕАН са най-вече разрастващи се страни. Но дори в случай че не се регистрират естествените запаси, с които те разполагат, стопанските системи на АСЕАН заемат седмо място в света по мярка, а това прави организацията значим състезател в международната политика. По тази причина не е изненадващо, че на откриващата се в събота конференция ще дойдат министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън и министърът на външните работи на Китай Уанг И.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР