Създателят на Игра на тронове Джордж Мартин обича да провокира

...
Създателят на Игра на тронове Джордж Мартин обича да провокира
Коментари Харесай

Джордж Мартин: Бил съм повече пъти на Марс, отколкото в Ню Йорк

Създателят на Игра на тронове Джордж Мартин обича да предизвика многочислените си почитатели. След като ги заплаши, че ще убива по един член на фамилия Старк всякога когато някой го попита по кое време ще излезе идната книга от суперуспешната поредност, в този момент излезе с изказванието, че е посещавал неведнъж планетата Марс.

Като дете съм бил повече пъти на Марс, в сравнение с в Ню Йорк, въпреки че Манхатан беше единствено на 45 минути или на 15 цента с рейс, написа създателят пред Гардиън. Споменатата публикация е отдадена на манията на човечеството към Червената планета и наблюдава стигащия епохи обратно във времето теоретичен и книжовен интерес на индивида към Марс.

В последният месец манията по прилежащата на Земята планета се възобнови с цялостна мощ. Причини за това бяха излизането на боксофис шлагера на Ридли Скот Марсианецът и известието на Американската галактическа организация, че там има вода.

Познавах целия Марс. Пустинна планета, суха и студена, и алена. Беше видяла хиляди пъти възхода и падението на хиляди цивилизации. Марсианците си оставаха изчезваща раса, остарели, мъдри и мистериозни, от време на време злонамерени, различен път положителни, само че постоянно непознати. Марс беше земя на странни и свирепи създания, шепнещи ветрове, високи планини, големи морета от пясък, пресечени със сухи канали и рушащи се порцеланови градове, където мистериите и приключенията дебнат зад всеки ъгъл – по този начин Джордж Мартин разказва по какъв начин Марс е изглеждал за почитателите на научната фантастика като него, израсли с разкази и романи за Червената планета.

Марс обаче към момента си остава един негостолюбив, леден и необитаем свят. Времето е меко казано студено. Температурите рядко се повишават от минус 55 градуса. Единствено фактът, че на екватора ѝ единствено през лятото температурите могат да станат позитивни, дава учредения на учените да считат, че на планетата може да съществува човешка колония.

 Джордж Мартин

Плановете за това са напълно действителни, даже през 2020 година НАСА ще тества и модул за оцеляване от марсианската земя, който ще изпрати с безпилотна задача до планетата. Той ще се опита да създаде О2 от богатата на въглероден диоксид атмосфера.

Ако опитът се окаже сполучлив, може би след някое и друго десетилетие някой родственик на Мартин може да реализира фантазиите му и фактически да стъпи на Марс.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР