Създадохме 7 балнео- и СПА дестинации съвместно с Българския съюз

...
Създадохме 7 балнео- и СПА дестинации съвместно с Българския съюз
Коментари Харесай

Ангелкова обеща да възроди минералните бани

Създадохме 7 балнео- и СПА дестинации взаимно с Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, които да разпространяват страната ни като място с огромен потенициал за лекуване и профилактика на разнообразни заболявания. От изследванията, които направихме, констатирахме, че с течение на времето профилираната база за тези услуги не се употребява задоволително и тук-там е даже занемарена. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при визитата си в Нареченски бани. Селото има статут на народен курорт и е известно с лековитите си минерални води. Министър Ангелкова се срещна с кмета Васил Куртев и разиска с него опциите за взаимни прояви, които да промотират локалния туризъм.

Тази година сме се заели да представяме по-малките обитаеми места, които имат положителни благоприятни условия в този подсектор, разясни министър Ангелкова. Работим главно в две направления - да се подчертава върху изключителната значимост на балнеологията и ние ще поставим оптимални старания да я разпространяваме. И второ, в партньорство с Министерството на здравеопазването приготвяме лист с вероятни планове, които да представим за публично-частно партньорство, сподели още тя. Освен това в Закона за туризма са посочени предпочитани условия за курортите, и в частност за националните курорти, измежду които в частта за балнеология е и Нареченски бани.

В момента създаваме втория стадий от Инвестиционната карта в туризма, която създадохме. В рамките на Международното туристическо ревю ITB в Берлин организирахме конгрес с представители на немските здравни каси и през този април следва те да създадат обиколка в България. Така ще могат на място да се срещнат с опциите за висококачествени балнео-, СПА и уелнес услуги у нас, с цел да изпращат повече техни консуматори в страната ни, стана ясно от думите й. Както в Наречен, по този начин и в Сапарева баня водите са на едно от първите места по минерализация и лечебни качества. Ще спомагаме този запас да бъде употребен пълноценно, сподели още министърът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР