Съюзниците в НАТО имат различни възгледи по въпроса за Северен

...
Съюзниците в НАТО имат различни възгледи по въпроса за Северен
Коментари Харесай

Разнобой в НАТО по въпроса за Северен поток 2

Съюзниците в НАТО имат разнообразни възгледи по въпроса за " Северен поток 2 ". Това съобщи на конференция по тематиката генералният секретар на военни съюз Йенс Столтенберг, оповестява TeleTrader.

Той обаче увери, че всички съдружници са единомислещи по отношение на значимостта на диверсификацията на източниците на доставки на сила. По доста аргументи - екологични аргументи, само че и от съображения за сигурност, посочи Столтенберг.

Той акцентира, че НАТО предизвиква съдружниците си да диверсифицират доставките си като част от енергийния преход и поради " забележителното понижаване " на съветския експорт.

Припомняме, немският министър на защитата предизвести да не се употребява противоречивият газопровод " Северен поток 2 " като разменна монета в опит да се позволи спорът сред Украйна и Русия, като го назова " откъслечен ".

" Северен поток 2 " би трябвало да удвои доставките на на ниска цена природен газ от Русия за Германия, който съгласно най-голямата стопанска система в Европейски Съюз е нужен да ѝ помогне в преходния интервал след изоставянето на въглищата и нуклеарната сила.

Газопроводът се състои от две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. метра газ годишно и е положен от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия.

Но планът на стойност 10 милиарда евро в продължение на години беше преследван от забавяния и провокира яростни рецензии от източноевропейски съдружници на Германия като Полша, както и от Съединени американски щати.

Той беше приключен през септември, само че немският енергиен регулатор BNetzA съобщи, че процесът на утвърждение на газопровода евентуално ще се проточи до втората половина на 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР