Съюзниците от НАТО започват изтегляне на силите си от Афганистан

...
Съюзниците от НАТО започват изтегляне на силите си от Афганистан
Коментари Харесай

Съюзниците от НАТО напускат Афганистан от 1 май


Съюзниците от НАТО стартират евакуиране на силите си от Афганистан от 1 май, заяви БНР. За решението стана ясно от изказване на министрите от Северноатлантическия съвет.

„ Признавайки, че няма боен отговор на провокациите, пред които е изправен Афганистан, съдружниците взеха решение, че ще стартираме да изтегляме войски като част от задачата " Решителна поддръжка " до 1 май “, се споделя в документа, представен от ТАСС.

В него се прибавя, че то ще бъде проведено, координирано и целеустремено, като се планува отдръпването на всички сили на Съединените щати и на силите от задачата " Решителна поддръжка " да завърши до няколко месеца.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, американският държавен секретар Антъни Блинкен и секретарят по защитата Лойд Остин дадоха взаимна конференция по тематиката.

Тази вечер и американският президент Джо Байдън оповести решението си за евакуиране на американските войски от Афганистан.

Съединени американски щати ще стартират окончателното евакуиране на войските си от Афганистан на 1 май и ще го завършат преди 11 септември, съобщи Байдън.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР