Съвсем скоро шотландският режисьор сър Дейвид Маквикар ще направи сцената

...
Съвсем скоро шотландският режисьор сър Дейвид Маквикар ще направи сцената
Коментари Харесай

Соня Йончева ще е Тоска навръх Нова година на сцената на Метрополитън опера!

Съвсем скоро шотландският режисьор сър Дейвид Маквикар ще направи сцената на  в Ню Йорк блестящ декор за две огромни оперни звезди – Соня Йончева и Анна Нетребко. Двете ще поделят ролята на Флория Тоска в " Тоска " на Джакомо Пучини през този оперен сезон. Ролите на художника Каварадоси и на подлия служител на реда Скарпия в постановката, в която взе участие Соня Йончева, са поверени на италианския тенор Виторио Григоло и на немския баритон Михаел Фол. Диригент е французинът Емануел Вилом. Двата състава поделят датите за постановките доникъде на май 2018 година, тъй че в случай че имате шанса да сте в Ню Йорк през януари, си заслужава да откриете пътя до Lincoln Center Plaza и да чуете Соня Йончева на сцената на един от най-престижните оперни театри в света.

Премиерата на " Тоска " ще е на Нова година с присъединяване на Соня Йончева, която ще има опция да покаже същинското значение на понятието " оперна дива " – жена, божествено въодушевена, медиатор сред нас и вечността. Мария Калас и Райна Кабаиванска са измежду малцината в историята съумели да покажат същинското значение на дива, без значение че самата дума към този момент е поизтъркана от посредствена приложимост.

Образът на Тоска е изключително удобен и доста провокационен в това отношение, тъй като самата героиня е оперна дива, по този начин е замислена от. Тоска е жена, която е притисната от неосъществим компромис, която е божествена и на сцената, и отвън нея, жена, която е размила границите сред театъра и действителния живот. Голямата песен на Тоска е " Vissi d`arte ", което в превод значи " Живях за изкуството ". Никое сопрано не може да изпее тези думи и тази музика, без да вложи собсвения си опит като актьор и жена, а това е моментът, в който някои сопрани вършат връзката с вечността, а други – не.

Репетициите на Соня Йончева в " Мет " са в разгара си, а датите, на които тя ще пее, са 31 декември и 3, 6, 9, 15, 18, 23, 27 януари 2018  година

Остава единствено да изтеглим " пътешестване до Ню Йорк " от баницата с шансове!



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР