Съвременният свят на изкуствената красота, на холивудските филми, на безкрайните

...
Съвременният свят на изкуствената красота, на холивудските филми, на безкрайните
Коментари Харесай

Десетте заповеди на истинската жена

Съвременният свят на изкуствената хубост, на холивудските филми, на безкрайните рекламни послания от билбордовете до подложките за хранене в заведенията за хранене се стреми да постанова на дамите стереотипни функции – “бизнес дама ”, “уличница ”, “блондинка ”, “добра майка ”. Но всяка представителка на нежния пол е неповторима и не се вмества в нито един образец. Именно за това приказва в книгата си психоложката Юлия Свияш.

Тя не преследва щастието
Тя въобще нищо не преследва! Тичането след щастието е най-популярният и най-глупавият спорт. Всички тичаме нанякъде – към светлото бъдеще, към утрешния ден, към идната година и така нататък Истинската жена не се занимава с този тип “спорт ”. Тя плува по течението на живота и постоянно се намира в днешния ден.

Настоящето е най-интересното и най-важното от това, което ангажира вниманието й
Разбира се, тя има проекти за бъдещето, само че не отсрочва живота за на следващия ден. Не чака същинският й живот да стартира, когато най-сетне отслабне, когато пристигна принцът, когато събитията бъдат подобаващи и така нататък – тя живее в този момент.

Да бъде същинска жена е огромна привилегия и тя го схваща
Благоговее пред обстоятелството, че се е родила жена, и го схваща като особена полезност. Тя не просто познава себе си като жена на понятийно ниво – тя се усеща такава. Да бъде същинска жена за нея не е тестване, не е тежък труд и кръст, който би трябвало да носи цялостен живот. Това е подарък и благослов на ориста. Истинската жена култивира у себе си женствеността на всички нива – вътрешно (усещания, усеща, мисли) и външно (тяло, облекла, поведение).

Тя живее със своя скорост
Когато живеете прекомерно постепенно, нямате чувство какво съставлява животът. Когато живеете прекомерно бързо, не успявате да почувствате живота. Всяка от нас си има своя скорост на съществувание. Истинската жена добре я познава и усеща, живее в сходство с нея. Тя сама контролира натоварването и по този метод дефинира скоростта на обкръжаващите я условия.
Истинската жена живее по този начин, че да прави това, което желае, и в същото време да не губи усет към живота. Най-главното в дейностите й е не какъв брой придвижвания ще направи тялото й за единица време, а до каква степен точни са пресмятанията й и съзнанието какво прави и за какво го прави.

Поставя себе си преди всичко
Това не значи, че е егоистка, корава, бездушна или цинична. Просто тя знае, че зад голямото предпочитание да се занимаваш с другите хора се крие страхът да живееш личния си живот. Тя в никакъв случай не губи възприятието за полезността на своето персонално пространство. Но в това време е способна да оказва поддръжка, да оказва помощ на близките, да взе участие в живота им.
Тя не споделя “да ”, в случай че сърцето й споделя “не ”. И постоянно слуша себе си и има вяра на възприятията си.

Не й би трябвало “изпитна брошура за Живота ”
Всяко момиче получава такава брошура – за пред родителите, учителите, съседите, роднините, приятелите и сътрудниците – още в детските си години. И девойките посвещават целия си живот на вземането на “изпити ” по нея. Истинската жена я е изхвърлила. Нека другите поставят “чавки ” в графите “омъжена – неомъжена ”, “нормално- ненормално ”, “сама – обвързана ”, “като при всички – не като при всички ”…
Истинската жена живее със свои ориентири, сама си ги измисля и сама ги въплъщава. И в случай че не наподобяват на стандартите на другите, не се тревожи изключително доста. Разрешава на другите да се самооценяват по този начин, както им се желае. Знае, че задачата “да се харесаш на всички ” е глупава и неосъществима.

Надраснала е “доброто момиченце ” у себе си
“Доброто момиченце ” е възпитаницата на родителите. Тя има единствено една задача – да се харесва на близките, да провокира утвърждение. Да се харесва даже когато личните й стремежи стачкуват. “Доброто момиченце ” живее съгласно правилото “аз би трябвало да… ” или “аз не трябва да… ” Рядко се запитва какво желае в реалност. Истинската жена се е разделила с “доброто момиченце ” у себе си, разделила се е и с непрекъснатия блян да бъде одобрявана и хвалена. Това не значи, че й е все едно по какъв начин я правят оценка. Просто тя не потвърждава нищо на никого, изключително за сметка на самата себе си.
Истинската жена се отнася снизходително към своите черти, които е признато да се назовават “недостатъци ” (кой ги няма…). Тя ги вижда, само че не драматизира. Не ги крие, само че и не ги вади на показ.

Тя не разиграва драмата “Колко е тежък животът ми ”
Като я гледаш, няма да кажеш, че се скъсва от работа – денонощно печели пари, мие, пере, чисти, грижи се за мъжа и децата. Никога няма да помислиш, че се е уморила, до момента в който е правила ремонт или е строила вила. Дори когато в действителност е доста натоварена, същинската жена намира време да се възвърне и да наподобява добре.
Тя не се прави на жертва, тъй като знае – събитията са комплицирани не сами по себе си, а според от нейното отношение към тях.

Самотата за нея е подарък
Истинската жена цени и обича интервалите на самотност, в случай че ги има. Тя не се стреми да вкара в живота си инцидентни познати или мъже, единствено и единствено да не остава уединено със себе си. Да бъде уединено със себе си е богатство. Това е времето, когато най-добре ще може да извърши живота си със успокоение и дълбочина. Истинската жена е забавна за себе си и с приятност се възползва от самотата.

Тя обича възрастта си – постоянно
Истинската жена живее в своята настояща, действителна възраст, ползвайки се от всичките й преимущества. Тя не се залъгва с приказки, че на тази възраст “вече е късно ” или пък “още е рано ” за еди-какво си. Тази философия е опрощение за тези, които си служат с годините, с цел да прикриват страховете си или вътрешните си забрани.
За същинската жена е допустимо всичко и на всяка възраст. Затова тя не съжалява, че не е съумяла да направи еди-какво си. Това не значи, че не се грижи за себе си и не се стреми да наподобява добре. Тя просто не се прави на по-млада и не се стреми да бъде такава, каквато е била преди 20 години. Истинската жена знае – всяка възраст си има своя хубост, половост и сексапил.

Инфо: www.adme.ru

Искрено Ваша,
Олга Н

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР