Съвременният гений Стивън Хокинг предполага, че ако на други планети

...
Съвременният гений Стивън Хокинг предполага, че ако на други планети
Коментари Харесай

Хокинг: Ако има извънземни, те ще ни унищожат

Съвременният талант Стивън Хокинг допуска, че в случай че на други планети има извънземен разсъдък, е доста евентуално пришълците да унищожат човешката раса, пробвайки се да колонизират Земята.

Хокинг счита, че извънземните са евентуална опасност за човечеството и в случай че дойдат на нашата планета, имат огромна възможност да погубят човешкия тип и света подобен, какъвто го познаваме.

Ще бъде доста по-лошо от това, което се случи, когато Колумб откри Америка – твърди световноизвестният физик пред испанското издание El Pais.

Той гледа на инопланетяните като на номади, които търсят нови светове, тъкмо като хората тук. По всяка възможност извънземните са рационални същества, а съгласно някои теории равнището им на техника и разсъдък няколко пъти надвишава земното.

Професор Хокинг добавя, че единственият късмет за хората на Земята ще е живот на друга планета. Потенциална колонизация на Марс, а за какво не и на Венера, би избавила човечеството от крах.

 Извънземно

Това ще е избавление за хората и при разрушително естествено злополучие. Такъв риск постоянно ще съществува, а и всички ние сме очевидци на фрапантните климатични промени по целия свят.

От това лято Стивън Хокинг се включи в план за търсене на извънземни. Проектът е финансиран от съветския милионер Юрий Милнер, който влага 100 милиона $ в търсенето на извънземен разсъдък.

Милионерът има вяра, че някъде във Вселената има и по-напреднали цивилизации, които могат да ни научат по какъв начин по-ефективно да използваме ресурсите, с които разполагаме.

Ако в действителност сме сами във Вселената, би трябвало да се грижим за това, което имаме – споделя в умозаключение Милър.

Извънземните се търсят с едни от най-големите телескопи, които могат да открият и най-малкия симптом на живот в доста точки на звездната карта.

Първата изучавана зона обгръща 1 милион звезди, а сниманите данни в границите на 1 ден се учат от специалистите за интервал от 1 година.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР