Съвременни робинхудовци или просто опитващи се да изкупят греховете си

...
Съвременни робинхудовци или просто опитващи се да изкупят греховете си
Коментари Харесай

Киберпрестъпници даряват оборудване на болници, храна на детски домове

Съвременни робинхудовци или просто опитващи се да изкупят греховете си нарушители?
Голяма част от киберпрестъпниците и хакерите надали могат да влязат в категорията на обичайните нарушители. Вместо револвер те употребяват код и вместо дупка от патрон, „оръжията“ им нанасят рани по информацията. Има същински нарушители, които се възползват от технологията като педофили, ползващи Tor, с цел да скрият отвратителното си наличие или наркокартели, които препират мръсни пари посредством цифрова валута, само че те си остават просто нарушители, а не хакери. Достатъчно е да напомним, че има хиляди индустриални системи, закачени към Интернет, чиито бойкот би довел до действителни жертви, само че хората, които имат уменията да употребяват тези благоприятни условия не го вършат.

Специалистите от Trustwave са се натъкнали на любопитни изобретение. Те проучвали даркуеб пространствата за да схванат особеностите на това мрачно кътче от Интернет. Целта е да получат по ясна визия за модулната конструкция на тези пространства – по какъв начин действат киберпрестъпните организации и другите специализации вътре в тези групи.

По време на тези изследвания, те се натъкнали на диалози, свързани с благотворителни действия и решили да проучат по-добре въпроса. „И колкото повече изследвахме тематиката, толкоз по-интересно ставаше. Открихме, че чрез голям брой способи и съдействия, тези хакери в реалност подаряват доста пари за положителни каузи“, изяснява Зив Мадор от Trustwave.

Мадор добавя, че най-често биват дарявани пари на сиропиталища и лечебни заведения – изключително детски лечебни заведения. Освен това, имало разлики в британските и рускоговорящите конгреси. Кампаниите от англоезични конгреси били главно самостоятелни, до момента в който в съветските става въпрос за взаимни старания. Мадор разкрива и съответен случай, при който група от рускоезичен конгрес се провежда по Нова година, с цел да подари съоръжение за лечебни заведения и детски домове. Сред оборудването за лечебните заведения се включвало патерици, анти-бактериологични лампи и инхалатори. „Те имаха дори проекти за закупуването на монитори на сърдечната активност и работеха с компания за реновирането на съответно поделение в една съответна болница“, разкрива Мадор.

Що се отнася до дарителската акция към детския дом, това било главно тоалетни такъми, като пасти и четки за зъби, както и гребени и четки за коси, а с останалите пари закупили 25 кг плодове, защото, както самите те обсъждали, сладките не са здравословни за децата. Всичко това (общо към 15 торби) били доставени персонално и имало оповестено снимково доказателство за предаване на дарението. Особено забавно звучи и това, че въпросните хакери имали непрекъсната акция за помощ на родители, които не могат да се оправят с развъждането на деца, които са в неравностойно състояние, като въпросните родители, можело да подават заявки за оказване на помощ. Всичко било съгласно разпоредбите, като в съответния конгрес се обяснявало какви документи би трябвало да подаде родителя при потребност от помощ за профилирана помощ или незабавна интервенция.

Нещата в един от форумите бил дотолкоз създаден, че админ на страницата оповестил, че е нужно да бъде назначен човек – и по-конкретно жена – да се занимава с организацията и напредването на благотворителните действия, защото това е активност, изискваща свободно време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР