Съвместни българо-румънски екипи започват проверки в началото на летния сезон

...
Съвместни българо-румънски екипи започват проверки в началото на летния сезон
Коментари Харесай

Българо-румънски екипи ще патрулират по пътищата в Русенско през летния сезон

Съвместни българо-румънски екипи стартират инспекции при започване на летния сезон по всички съществени пътища в Русенско. Акцията се прави за осма поредна година и цели да снижи нарушаванията на водачите на територията на двете прилежащи страни. Освен в Русенско, общи патрули ще наблюдават за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата и в региона на Видин, Добрич и Силистра.

Основните нарушавания, за които наблюдават взаимните патрули, са свързани с слагането на предпазни колани, несъобразената скорост, използването на алкохол и на наркотични субстанции.
Ст. контрольор Стилян Станев - " Пътна полиция " –Русе: Проверките се правят в 8-часови смени от смесени екипи - един служител на реда от " Пътна полиция " -Русе работи на територията на Румъния в окръг Гюргево и един служител на реда от Румъния работи на територията на ОД на МВР-Русе в разбъркан екип. Участват чиновници от българска страна, които знаят и могат да приказват британски или румънски език.
Общите екипи ще бъдат ситуирани на главните пътни артерии, които водят към морските и планинските курорти - по пътя Русе- Варна и по пътя Русе-Велико Търново в посока турската и гръцката граница.
Ст. контрольор Стилян Станев - " Пътна полиция " –Русе: Полицаите, които работят на територията на другата страна, са със статут на наблюдаващи и главно за превод на съответните документи и те не могат да вземат административна отношение.
Проверките на взаимните екипи ще продължат до 9 септември тази година. Ако непознатите жители, засечени с нарушавания, още веднъж влязат в страната, ще им се връчват електронни фишове. В случай, че имат неплатени санкции, им се лишава свидетелството за правоуправление, до момента в който не платят фишовете си, допълват от " Пътна полиция ". Те приканват всички жители, които станат неволни очевидци на нарушавания по пътищата от страна на румънски водачи, да подават незабавно сигнал на телефон 112.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР