Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на енергетиката бе

...
Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на енергетиката бе
Коментари Харесай

Турция и Грузия ще си сътрудничат в областта на енергетиката

Меморандум за съгласие за съдействие в региона на енергетиката бе подписан сред Турция и Грузия, заяви ТРТ Хабер.
Документът бе подписан по време на формалното посещаване на грузинския министър председател Иракли Кобахидзе.

Кобахидзе дойде през вчерашния ден на публично посещаване в Анкара по покана на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Грузинският министър председател бе посрещнат с тържествена гала в двореца Бештепе. Заедно с Ердоган двамата направиха обзор на почетната рота.
Ердоган и Кобахадзе разговаряха уединено по въпроси от двустранен темперамент, както и по районни и световни проблеми. Проведоха се и диалози сред делегациите на двете страни.

На състоялата се след диалозите конференция Еердоган уточни, че “още един път подчертахме мощната поддръжка на Турция за Грузия. Г-н министър-председателят показа с нас своето мнение за вътрешнополитическата обстановка в Грузия, надяваме се, че развиването ще бъде позитивно за народа на Грузия”.

Турският държавен глава акцентира още, че „ цялото човечество би трябвало да поддържа, на основата на закона и дипломацията, битката за независимост, за която палестинският народ заплати висока цена”, осведоми СиЕнЕнТюрк.

Ердоган и Кобахидзе участваха в церемонията по сключване на Меморандум за съгласие за съдействие в региона на енергетиката сред Турция и Грузия.

Документът бе подписан от турския министър на енергетиката и естествените запаси Алпарслан Байрактар. А за грузинската страна - от вицепремиера и министър на стопанската система и устойчивото развиване Леван Давиташвили.

По информация на Анадолската организация в състава на грузинската делегация, с изключение на министъра на стопанската система и устойчивото развиване, са включени министрите на защитата, на външните работи, образованието, науката и опазването на здравето. Посещението на грузинския министър председател и делегацията продължава.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР