Днес стартират първите действия по отношение на Националната детска болница

...
Днес стартират първите действия по отношение на Националната детска болница
Коментари Харесай

Строежът на Националната детска болница стартира след седем месеца

Днес започват първите дейности във връзка с Националната детска болница в Горна Баня.

Изпълнителният шеф на здравната капиталова компания за строителството на Националната детска болница Владко Григоров посочи, че след 7 месеца ще стартира проектирането и градежа на болничното заведение. “Информирани сме от Техноком, строителната компания, че има рискови детайли по фасадата и по покривните структури, които би трябвало да се отстранен. Първоначално започваме с тези дейности ”, изясни Владко Григоров.

„ Честит празник на българските деца, те би трябвало да са щастливи и ние да способстваме за това. В тази връзка през днешния ден разчистваме терена за построяването на Националната детска болница ”, съобщи служебният министър председател Димитър Главчев

Служебният здравен министър Галя Кондева разгласи, че 6-7 месеца са нужни, с цел да се стигне до нулево равнище. “Би трябвало при започване на 2025г. да имаме подготвеност за планиране и градеж. От 3 до 4 години по-късно ще са нужни за завършването на Националната детска болница ”, изясни Кондева.

Служебният районен министър Виолета Коритатова добави, че устройствени проблеми с терена няма. “Обещавам от името на Министерство на регионалното развитие да бъде основан бърз и елементарен достъп до болничното заведение. Това ще се случи с построяването на Софийския околовръстен път, там предвиждаме нужната транспортна връзка до болничното заведение ”, изясни Коритарова.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР