Съвместна инициатива на Фондация София – европейска столица на спорта“,

...
Съвместна инициатива на Фондация София – европейска столица на спорта“,
Коментари Харесай

Обновиха туристическата и велосипедна маркировка на Витоша



Съвместна самодейност на Фондация „ София – европейска столица на спорта “, Природен парк „ Витоша “ и Семеен кодекс „ Вертикален свят “ прави допустимо подновяването на туристическата и велосипедна маркировка на Витоша. Тя ще улеснява хората в планината и ще ги защищава от загубване, попадане в нежелателен или неприемлив регион, губене на ориентировка, оповестиха от Столичната община.

Дейността е в ход към този момент над половин година, като в проекта за 2021-ва към този момент всичко е изпълнено с маркирането на 100 км туристически направления и 72 км трасета за планинско колоездене . Практическата работа по обновяването, а където е належащо – слагането на нови табелки и знаци, е под управлението на изтъкнатия планинар и учител в НСА Дойчин Боянов. Маркирането по маршрутите е напълно съобразено с екологичните условия в планината.

За 2021 година самодейността включва подновяването на маркировка за пешеходен туризъм на следните направления:

1.  с. Чуйпетлово – Меча чешма – х. Селимица
2.  с. Ярлово – седловина Бука Преслап
3.  с. Ярлово – седловина Ярема
4.  с. Железница (Царева махала) – з. Синя стрела.



Също по този начин от пролетта на 2021 година е в ход и премаркирането на някои открити направления за планинско колоездене на Витоша, както следва:

1.  Бояна – Драгалевци – Боянско езеро – Бояна
2.  Владая – кариерите – Владая
3.  Кладница – Боснек – Чуйпетлово – Кладница
4.  Чуйпетлово – Църнел – Чуйпетлово
5.  Чуйпетлово – з. Смильо – Чуйпетлово
6.  Ярлово – Бука Преслап – з. Смильо – Ярлово.

При премаркирането на велосипедните маршрути съществуващите насочващи осведомителни табели ще се допълват на нужните места и с марка в триъгълна форма. Тя съставлява ориентиран знак по посока на придвижването за трасето с главен (отговарящ на маршрута цвят) и спомагателен бял цвят, разясняват от Общината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР