Съветваме българските граждани да се подготвят за евакуация, лични документи,

...
Съветваме българските граждани да се подготвят за евакуация, лични документи,
Коментари Харесай

Консулът на България в Одеса: Съветваме българските граждани да се подготвят за евакуация

Съветваме българските жители да се приготвят за евакуация, персонални документи, пари. Освен посредством персонални транспортни средства, имаме обезпечени няколко компании, които могат да окажат подпомагане с микробуси. Имаме подготвеност да окажем цялостно подпомагане. Това сподели за бТВ генералният консул на България в Одеса Светослав Иванов. Той добави, че сега обстановката в Одеса е спокойна, институциите, магазините, банките работят обикновено.

„ Към 5 ч. чухме 2-3 гърмежа. Оказа са, че са изстреляни ракети от региона на Азовско море към Одеса. Целите са били военни обекти, нямаме информация за потърпевши цивилни жители, няма потърпевши български жители. От през днешния ден учебните заведения минаха на онлайн образование “, съобщи Иванов.

„ Свързали сме с граничните управляващи, граничните пунктове към Молдова и Румъния са отворени и работят обикновено. Засега няма суматоха. Имаме контакт на всички български жители, които са регистрирани в рубриката „ Пътувам за “ на уеб страницата на външно министерство и на всеки един се обаждаме поотделно. Питаме ги в какво положение са, имат ли потребност от помощ и подпомагане. Най-близкият път от Одеса до Молдова е през село Маяки, до такава степен е 40-45 км, за час може да се стигне до такава степен. Имаме информация, че на моста в Маяки има голямо запушване сега. Съветваме българските жители да изчакат малко, в случай че попаднат в тапата, може да им се наложи да чакат през целия ден, с цел да преминат ", добави още Светослав Иванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР