Съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп Робърт

...
Съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп Робърт
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Китай

Съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп Робърт О'Брайън упрекна Китай в нарушение на интернационалните отговорности в Хонконг, заплашвайки Пекин с нови наказания, оповестява РИА Новости, написа News.bg.

Преди това държавното управление на Хонконг в профил четирима опозиционни членове на локалния законодателен орган, откакто беше счетено за опасност за националната сигурност. О'Брайън сподели, че отстраняването на тези продемократични депутати допуска, че Китайската комунистическа партия " намерено е нарушила интернационалните задължения в сходство с китайско-британската взаимна декларация ", както и " обещанията си към хората в Хонконг, в това число посредством нейното " ядро закон ".

Съветникът на Тръмп счита, че правилото " една страна, две системи ", съгласно който Хонконг е част от Китай, в този момент е " огромен смокинов лист, покриващ разширението на еднопартийната тирания " на китайската комунистическа партия в Хонконг. О'Брайън акцентира, че Вашингтон ще продължи да " употребява всяка опция да търси и постанова наказания " против тези, " виновни за унищожаването на свободата на Хонконг ". На 30 юни Постоянният комитет на Националния национален конгрес (най-висшият законодателен орган на страната) одобри Закона за националната сигурност на Хонконг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР