Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан заяви,

...
Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан заяви,
Коментари Харесай

Белият дом и Пентагонът: Не можем да потвърдим, че Москва ще нахлуе в Украйна в сряда

Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че съветско навлизане в Украйна може да стартира когато и да е и Съединени американски щати ще продължат да споделят разследващи данни със света, с цел да лишат Москва от опцията да провежда интервенция за основаване на подправен претекст за нахлуване, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Съливан съобщи това в ефира на Си Ен Ен, само че не пожела да разяснява въпроса дали съгласно американското разузнаване Русия счита да нападне в сряда, каквито медийни известия се появиха.

" Не можем със съвършена акуратност да предвидим деня, само че от известно време приказваме за това, че се намираме във времеви прозорец и Русия може да предприеме навлизане - огромни военни дейности, в Украйна когато и да е. Това включва и идната седмица преди края на олимпиадата ", съобщи Съливан.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че министерството на защитата на Съединени американски щати не може да удостовери известията, че Русия има намерение да нахлуе в Украйна в сряда.

" Не съм в положение да потвърдя тези известия ", сподели Кърби в изявление за телевизия " Фокс нюз " и добави, че съгласно Съединени американски щати " огромни военни дейности могат да стартират когато и да е ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР