Съветникът към президентството на Украйна Михаило Подоляк заяви преди малко,

...
Съветникът към президентството на Украйна Михаило Подоляк заяви преди малко,
Коментари Харесай

Съветникът към президентството на Украйна Михаило Подоляк: Контролираме на 100 % Киев, Русия няма никакъв шанс

Съветникът към президентството на Украйна Михаило Подоляк съобщи доскоро, че ситацията в киев е 100 % под контрола на украинските управляващи и съветските агресори нямат никакъв късмет да завладеят града. Той сподели това на брифинг, представен от телевизия " Рада ".

" Има боеве тази заран покрай южните украински градове Херсон, Николаев и Одеса. " Има тежки сражения покрай Мариупол, само че няма късмет Мариупол да се съобщи или да бъде високомерен ", съобщи заяви още той. " Има тежки сражения покрай Мариупол, само че няма късмет Мариупол да се съобщи или да бъде високомерен ", увери Подоляк.

Тежки улични боеве се водят в южните региони на украинската столица Киев сред съветските нашественици и украинските бранители. Руската войска се пробва да обкръжи града преди да стартира финалната офанзива, оповестяват международните организации.

Според голям брой известия се водят боеве в източната, западната и южната част на Киев. " Всичко това в този момент се случва в рамките на града ", оповестява Клариса Уорд от Си Ен Ен. По последни данни боевете към момента не са стигнали до центъра на столицата. Все още няма признаци за нахлуване на жилищни региони, споделя Си Ен Ен, " само че чуваме доста детонации от доста разнообразни направления ".

Информационната организация " Интерфакс Украйна " оповестява, че съветските сили са се пробвали да нападат електростанция, до момента в който украинските военни показват, че са отбили офанзива против военна база в Киев, съгласно " Ройтерс ". BBC също по този начин заяви за огромна детонация, чута на площад Майдан, и голям брой гърмежи в Троещина, където е Топлоелектрическа централа. Според информация на кмета Кличко, Киевската Топлоелектрическа централа е унищожена от рwските нашественици.

Украинското държавно управление също по този начин показва, че е спряло съветско нахлуване по бул. " Перемонхи ", който минава около метростанция " Берестейска ", където също се оповестява за тежки боеве, оповестява " Гардиън ".

Изглежда, че нападението е в сходство с предизвестието на Зеленски, че довечера може да се види опитът на Русия да щурмува столицата. Три милиона живеят в ​​Киев. По-рано Зеленски разгласява видео от улиците в Киев. " Тази вечер те ще стартират офанзива. Всички би трябвало да разберем какво ни чака. Трябва да издържим тази нощ ", сподели той. " Съдбата на Украйна се взема решение сега ".

" Тази нощ ще бъде най-тежката... Трябва да издържим ", сподели президентът. " Тази нощ врагът ще употребява всички налични средства, с цел да разбие нашата опозиция. Тази нощ те ще подхващат нахлуване ".

" Тази нощ ще бъде по-тежка от деня. Много градове на нашата страна са подложени на офанзива: Чернигов, Суми, Харков, нашите момчета и девойки в Донбас, градовете на юг, особено внимание към Киев ", добави Зеленски.

" Не можем да загубим столицата. " Има информации за тежки боеве към столичната зоологическа градина. Кореспондентът в Киев на Washington Post оповестява за тежки детонации.

Горящи транспортни средства са видяни и на киевския бул. " Перемонхи ". Ник Уолш, кореспондент на CNN в Херсон, в южната част на страната, оповестява за тежки боеве за основен мост с настъпващите съветски сили. " Местните поданици, с които говорихме тук, са ужасени ", сподели Ник Уолш.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР