Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори –

...
Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори –
Коментари Харесай

Кардио или силова тренировка?

Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори – нашите другари от фитнес клуб , тъй че можете да им се доверите без никакви опасения.

Един от най-често задаваните въпроси от начинаещите клиенти във фитнес клуб Тринити Спорт Център е на какъв вид подготовка да заложат – кардио или силова. Информацията по тематиката е много обширна, само че тук ще засегна главните и най-важни детайли.

Сред най-честите неточности, допускани от трениращите, е да стартират тренировката си с кардио извършения преди силовите. Няколко обстоятелството от биохимията, които ще споделя с вас, ще потвърдят за какво в действителност е целесъобразно силовата подготовка да предхожда кардио заниманията, както и за какво е добре двата типа извършения да се съчетават.Грешката, която доста дами позволяват, е да вършат кардиото преди силовата подготовка.Когато след 5-минутна разгрявка стартираме да упражняваме с тежести и фитнес уреди, нашият организъм е със заредени депа от гликоген (бърза енергия). Така ние имаме мощ да упражняваме пълноценно мускулите си и в същото време да изразходим бързата си сила. По този метод си осигуряваме преимуществото, когато отидем след това на кардио уредите, да стартираме да изгаряме съвсем незабавно, според от интензитета и тежестите, с които упражняваме, енергийните хранилища на организма, наречени мастни депа.

За съпоставяне, в случай че стартираме единствено с кардио извършения, ще ни е необходим евентуално един час (освен в случай че не вършим кардиото заран на гладно или сме на доста нисковъглехидратна диета), с цел да изгорим гликогена и да принудим организма си да посегне към дълбоките си ресурси от сила, а точно мазнините. По този метод се оказва, че започваме да горим мазнини близо час след началото на кардио тренировката, а ще ни е нужен още най-малко час, с цел да поизгорим мечтаното количество мазнини. Едва ли са доста искащите да посветят два часа на кардио подготовка...

Грешката, която доста начинаещи и изключително дами позволяват, е да вършат кардиото преди фитнеса (силовата тренировка). Така те изгарят огромна част от гликогена и надлежно нямат силата и свежестта да проведат пълноценна подготовка за мускулите си, което от своя страна не води до дейно изгаряне на мазнините.По тези аргументи е целесъобразно да стартираме подготовка с интензивни силови извършения за към час, след което даже 20 минути кардио занятие биха имали превъзходен резултат върху тялото ни и устрема ни да се отървем от непотребните мазнини.

За да избегнете сходни неточности, водещи до незадоволително ефикасни тренировки и демотивация, е извънредно значимо да се консултирате със експерт, който да ви насочва и да дава своите професионални рекомендации, както и да следи по какъв начин вашето тяло и организъм реагира на другите видове тренировки и извършения. Така времето, прекарано в залата, ще ви носи задоволство, ще се чувствате тонизирани, свежи и във форма за всички останали действия, с които се захванете.

Автор: Георги Добриянов, фитнес инструктор

 

Георги Добриянов, фитнес инструктор

Спортува от 11-годишен. Занимавал се е съществено с няколко типа спорт, преди да стане професионален фитнес инструктор. Тренирал е 5 години таекуондо ITF, където е защитил първа майсторска степен (черен колан), 4 години бокс в школата на ЦСКА, 2 години киокушин карате.

Професионалният му стаж включва 5 години фитнес инструктор и инструктор по бокс, 2 години фитнес инструктор, кондиционен треньор и съветник по медикаментозно, суплементно и хранително възобновяване в Националния център по културизъм.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР