Съветът за сигурност на ООН отхвърли руската проекторезолюция, предлагаща създаването

...
Съветът за сигурност на ООН отхвърли руската проекторезолюция, предлагаща създаването
Коментари Харесай

След СС на ООН - решение за Сирия няма

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации отхвърли съветската проекторезолюция, предлагаща основаването на механизъм за следствие на химическите оръжия в Сирия. Той не съумя да събере нужните 9 гласа. Русия наложи несъгласие на проекторезолюцията на Съединени американски щати и по този начин и двете не бяха признати.

Късно стартира изключителното заседание на Съвета за сигурност. 15-те членове на Съвета се събраха да дискутират хипотетичната химическа офанзива, осъществена в сирийския град Дума.

Русия прикани Съединените щати да не подхващат военни дейности в отговор на хипотетичната химическа офанзива в Сирия. Руският представител в Организация на обединените нации предизвести Вашингтон, че ще носи отговорност за всяко нелегално военно деяние, което прави.

Западните водачи обаче обявиха, че са се съгласили да работят дружно против виновните за нападението от събота в град Дума.

Сергей Лавров: Няма следи от потреблението на химически оръжия в Дума

Ужас в Сирия: най-малко 70 жертви на хипотетична офанзива с газ

Доналд Тръмп: Русия и Иран поддържат животното Асад

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че възможни военни удари ще бъдат ориентирани към химически уреди на сирийския режим.

Британнският министър председател Тереза Мей, обаче, е поискала повече доказателства за химическите офанзиви в телефонен диалог с Доналд Тръмп.

Предупреждението от Москва беше отправено по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Резултатът от Секретен сътрудник - отвхърлени и двата разновидността на проекторезолюции по какъв начин да се проверява възможното прилагане на химически оръжия в Сирия.

Единият вид беше препоръчан от Съединените щати, а другият - от Русия.

„ Съединените щати за следващ път се пробват да заблудят интернационалната общественост и вършат поредна стъпка към борба. Ясно е, че днешната провокация няма нищо общо с желанието за следствие на случилото се в Дума, на 7 април. Не ни би трябвало основаване на механизъм за определяне на фактите”, разяснява Василий Небензя, представител на Русия в Организация на обединените нации.

„ Тази резолюция е прецизният най-малко, който Съветът за сигурност може да направи в отговор на нападението. Съединените щати направиха всичко допустимо, с цел да реализиран единение в Съвета за сигурност по този текст. Историята ще запомни този ден с това, че Русия избра да поддържа едно страшилище пред живота на сирийския народ”, разяснява Ники Хейли, представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя счита, че Съединени американски щати и техните съдружници би трябвало да спрат да заплашват Сирия, защото съществува заплаха от печални събития. Той съобщи това във вторник.

Небензя означи в отговор на заявки на представителите на Съединени американски щати и Англия: "Казвате, че сме доста положителни в игрите, не зная, не съм сигурен. Но по тази причина зная сигурно, че сте доста положителни в заканите ". "И тези закани, които в този момент произнасяте във връзка с Сирия би трябвало да ни тревожат изключително доста, тъй като може да стоим на прага на доста тежки, печални събития ", добави той.

Още един път бих ви помолил да се въздържите от тези проекти, които, евентуално, реализирате за Сирия.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР