Съветът по национално разузнаване на САЩ публикува наскоро своя доклад

...
Съветът по национално разузнаване на САЩ публикува наскоро своя доклад
Коментари Харесай

Какъв ще бъде светът след COVID-19

Съветът по национално разузнаване на Съединени американски щати разгласява неотдавна своя отчет за световните насоки, които ще дефинират света до 2040 година, съобщи Le Temps.
ще окаже дълготрайно въздействие на човешкото развиване, интернационалните организации, вътрешната политика на страните и ролята на неправителствените организации. Това ще е най-голямото разтърсване от времето на Втората международна война и последствията му ще се развиват в продължение на няколко години. Устойчивостта и адаптивността, с които по този начин се хвалихме се оказаха неефективни и отстъпиха място на дълбока несигурност, се споделя в отчета, показан от Le Temps.
 Груповите туристически пътувания да се възобновят през май, желаят от сектора Груповите туристически пътувания да се възобновят през май, желаят от сектора
„ Очакваме от началото на месец май да стартират да се организират груповите туристически пътувания “, сподели пред БНР Светлана Ат...
Коронавирусът форсира признанието на ролята на системата на опазването на здравето, наблягайки неравенството в достъпа към здравна помощ и инфраструктурата в другите страни и райони. Той активизира човешките, материалните и финансовите запаси за битка с вируса, което се случва в ущърб на задачите за премахване на маларията, морбили и полиомиелит, които преди интернационалното общество си поставяше. 
Слабостта на интернационалното съдействие, рестриктивните мерки, възраждането на национализма и усилването на поляризацията в отворените общества - такива са действителностите, които освети Covid-19. в това време властническите страни ускориха следенето и репресиите против " своите " дисиденти под претекст битка с .
В по-общ проект отчетът показва, че демографията ще остане главен фактор за измененията в света: застаряването на обществото в Китай, Япония, Западна Европа и Южна Азия може да забави икономическия растеж. И назад - в Латинска Америка, Южна Азия и в Близкия Изток има младежи, които могат да развият стопанската система, в случай че инфраструктурата и образованието се ръководят по-добре. Върху света влияние ще оказват и явленията, свързани с изменението на климата - стихии и урагани, наводнения, аномална жега, което ще докара до увеличение на миграцията, която мъчно ще бъде интегрирана.
Откритията в региона на новите технологии, изкуствения разсъдък и интернет ще основат нови благоприятни условия - стопанските системи на промишлено развитите страни ще могат да компенсират по-добре последствията от застаряването, в случай че схванат по какъв начин да ги употребяват и ще усилят неравенството в обществата. Ще се усилят работните места, изискващи нови привички, повече адаптивност, заменяйки остарели типове активност, освен това без временен развой. Но държавните управления и интернационалните организации ще се окажат зле готови към предотвратяването или неутрализирането на последствията от сходни преобразувания: популацията от ден на ден и повече ще губи доверие в държавните управления, а недоволството ще основава митинги, подривайки действието на демокрацията.
 COVID-19 връща българите на село COVID-19 връща българите на село
Големият град към този момент не е най-притегателното място за живеене в България. Както и в доста други страни, и тук предходната година селото се...
Информацията ще се интерпретира по друг метод и всеки ще има своята истина. Съперничеството сред и западните страни ще се трансформира в непрекъсната структура на интернационалния живот, изпълнен с евентуални закани, до момента в който в това време неефективността на интернационалните организации ще стане систематична, предоставяйки огромна роля на неправителствените субекти и държавно-частните партньорства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР