Съветът на директорите на Nokian Tyres назначи Юкка Моисио за

...
Съветът на директорите на Nokian Tyres назначи Юкка Моисио за
Коментари Харесай

Назначиха нов президент и CEO на Nokian Tyres

Съветът на шефовете на Nokian Tyres назначи Юкка Моисио за президент и основен изпълнителен шеф на Nokian Tyres plc от 27 май 2020 година, оповестяват от компанията производител на автомобилни гуми.

Хилле Корхонен се отдръпва откакто управлява компанията като президент и основен изпълнителен шеф в продължение на 3 години, а преди този момент като член на Съвета на шефовете, постигайки нови триумфи, както на вътрешните пазари, по този начин и на разрастващите се пазари.

Юкка Моисио има дълготраен опит в управлението на интернационалните компании. Последната му позиция е била президент и основен изпълнителен шеф на Huhtamäki Oyj, интернационална компания профилиран в опаковките. Преди това, Моисио е изпълнявал длъжността президент и основен изпълнителен шеф на Ahlstrom Oyj.

 „ Много съм благополучен да поздравявам Юкка Моисио като началник на Nokian Tyres. “, сподели Юкка Хиенонен, ръководител на Съвета на шефовете на Nokian Tyres. “Юкка Моисио има доказн опит в сполучливото управление на обществено търгувани компании, както и ръководство на измененията в компанията, предоставяйки мощно финансово показване и добра възвръщаемост за акционерите. Той също по този начин има необятни знания на пазарите в Централна и Източна Европа, както и в Северна Америка, които са основните пазари за напредък на Nokian Tyres. Юкка Моисио има опитът и качествата, с цел да поведе компанията към идната ѝ фаза на развиване. ”

„ Хилле Корхонен имаше значима роля в построяването на Nokian Tyres: първо като член на Съвета, а през последните три години като президент и основен изпълнителен шеф. Тези последни години се характеризират с интензивна капиталова фаза, по време на която компанията построи фабрика в Съединени американски щати, ход, който е част от задачите да се удвоят продажбите на Nokian Tyres в Северна Америка. От името на целия Съвет на шефовете, желая да благодаря на Хилле за нейното управление и приноса ѝ към компанията. “, сподели Хиенонен.

„ За мен е чест, че съм определен да управлявам Nokian Tyres, която е страхотна компания, с фантастични артикули, високо скъп бранд и с водеща позиция на локалните пазари, а също и с доста благоприятни условия за по-нататъшно развиване. С неспокойствие чакам да стартира работа с екипа на Nokian Tyres, с които да реализираме още доста триумфи, дружно с актуалните и бъдещи ни клиенти. “, сподели Юкка Моисио.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР