Саутхемптън се настани на лидерската позиция във Висшата лига за

...
Саутхемптън се настани на лидерската позиция във Висшата лига за
Коментари Харесай

Саутхемптън измести Ливърпул от върха на Висшата лига

Саутхемптън се настани на лидерската позиция във Висшата лига за първи път от 1988-а година. Това се случи, откакто „ светците” надвиха с 2:0 над гостуващия Нюкасъл Юнайтед във втори мач от осмия кръг във Висшата лига. Осем минути след началото на мача Че Адамс откри резултата след груба неточност на Мигел Алмирон, а осем преди края – Шейн Лонгстаф, спомогна на южняците да се изкачат на върха в класирането, откакто Стюарт Армстронг осъществя втория гол. За последно Саутхемптън е бил водач преди 32 години, когато шампионатът в Англия е носил гордо името Първа дивизия.

„ Светците” пропуснаха една дузина положения да решат мача в хода на дуела, само че едвам в 82-ата вкараха втория си гол. Нюкасъл, от своя страна, пък не съумя да убеди по никакъв метод с играта си на „ Сейнт Мерис” и като че ли разумно ще отпътува за северна Англия с празни ръце.

Саутхемптън е водач с 16 точки, колкото има и вторият Ливърпул, само че настоящият първенец на Англия е с по-лоши индикатори, а и мач по-малко. „ Джордитата” са 11-и с 11 точки, като могат да бъдат задминати от три други тима – Лийдс, Кристъл Палас и Уест Хем, в случай че те вземат точки в мачовете си.

В по-ранния мач, игран нощес, тимовете на Брайтън и Бърнли не се победиха, завършвайки при резултат 0:0.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР