Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман благодари днес на френския

...
Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман благодари днес на френския
Коментари Харесай

Саудитският престолонаследник благодари на Макрон за топлия прием

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман благодари през днешния ден на френския президент Еманюел Макрон за оказания му през вчерашния ден " топъл банкет ". Визитата обаче скандализира правозащитниците, съобщи Франс прес.

Макрон посрещна нощес с дълго здрависване поканения на работна вечеря в Елисейския замък принц , който на процедура ръководи кралството.



Това бе първото посещаване на Мохамед бин Салман във Франция след убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги от саудитски сътрудници.

В обръщение до Макрон престолонаследникът изрази " дълбоката си благодарност " към френския президент и му благодари за " топлия банкет и гостоприемството " по време на тази публична аудиенция.

Той добави, че диалозите му с френския водач са удостоверили " общата им воля да засилят стратегическото партньорство сред двете другарски страни във всички сфери, да продължат координирането и съгласуването на въпросите от общ интерес и да засилят сигурността и стабилността в района ".

В посланието се прецизира, че визитата е завършило и Бин Салман към този момент е напуснал Франция.

Критик на саудитската власт, Джамал Хашоги беше погубен на 2 октомври 2018 година в саудитското консулство в Истанбул, където бе пристигнал да желае документи, нужни му за подписване на брак.

Жалба за съучастничество в похищение и наложително изгубване по отношение на убийството на журналиста Джамал Хашоги бе подадена през вчерашния ден в Париж против Мохамед бин Салман, оповестиха по-рано две неправителствени организации и техният френски юрист.

Хатидже Ченгиз, избраница на Джамал Хашоги, съобщи през вчерашния ден, че е " скандализирана и възмутена от това, че Еманюел Макрон приема с всички почести палача " на годеника ѝ.

Разузнавателните служби на Съединени американски щати оповестиха, че отговорност за убийството носи Мохамед бин Салман. Принцът престолонаследник отхвърля да е дал заповед за осъществяване на сходно ликвидиране, макар че сподели, че като общественик по принцип носи отговорност за случилото се.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР