Саудитски търговски кораб напусна френското пристанище Хавър, без да акостира

...
Саудитски търговски кораб напусна френското пристанище Хавър, без да акостира
Коментари Харесай

Саудитски кораб напусна френско пристанище след твърдения, че ще товари оръжия

Саудитски търговски транспортен съд напусна френското пристанище Хавър, без да дебаркира в него, след известия, че ще натовари френски оръжия, които още веднъж разпалиха разногласието за френските оръжейни продажби на страни, които вземат участие във войната в Йемен, съобщи ДПА.

По-рано през днешния ден френска правозащитна организация загуби иск за издаване на незабавно правосъдно разпореждане да се попречи на натоварването на оръжия на кораба "Бахри Янбу ", сподели юрист на организацията. Френският съд решил, че оръжейната пратка не съставлява непосредствена заплаха на живота на цивилни. Правозащитната организация е обмисляла обжалване, само че научила, че корабът в последна сметка няма да дебаркира.

Източник от пристанището Хавър удостовери, че "Бахри Янбу " няма да дебаркира там. Според мореплавателски уеб сайтове корабът е в намерено море с дестинация Сантандер в Испания.

Френските оръжейни продажби на Саудитска Арабия провокират публични разногласия поради присъединяване на Рияд в опустошителната война в Йемен, където саудитците и Обединените арабски емирства оглавяват коалиция против бунтовниците хуси.

Според отчет на Организация на обединените нации от предходната година, както водената от Саудитска Арабия коалиция, по този начин и хусите може да са направили военни закононарушения с многократни набези над цивилни по време на спора.

Вчера френският президент Еманюел Макрон сподели, че Франция е получила гаранции от Саудитска Арабия и ОАЕ, че доставяните от Франция оръжия не се употребяват против цивилни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР