Саудитски монарх крал Салман премина днес медицински изследвания, съобщиха държавни

...
Саудитски монарх крал Салман премина днес медицински изследвания, съобщиха държавни
Коментари Харесай

Един от най-могъщите лидери на Арабския свят бе приет в болница

Саудитски монарх крал Салман мина през днешния ден медицински проучвания, оповестиха държавни медии, единствено седмици след промяна на батерията на неговия пейсмейкър, съобщи Асошиейтед прес.

В информацията на Саудитската организация по печата не се дават детайлности за положението на 86-годишният крал Салман или типа на медицинските проучвания. Съобщава се единствено, че кралят е бил признат в Специализираната болница " Крал Фейсал " в саудитския пристанищен град Джеда. През март кралят беше в болница за медицински проучвания и  " промяна на батерията на неговия пейсмекър ", оповестява саудитската държавна организация, представена от Франс прес.

Здравето на монарха се следи доста деликатно, тъй като той упражнява безспорната власт в кралството. Отслабен през последните години от заболяване, кралят управлява Саудитска Арабия, един от най-големите експортьори на нефт в света и най-голямата стопанска система в арабския свят. През последните години той все по-рязко се появява на обществени места и това подхранва слуховете за здравето му. Той върви с бастун и гласът все по-често трепери. През 2020 година му бе махната жлъчката, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Салман се възкачи на трона през 2015 година и дефинира 36-годишния си наследник, принц Мохамед бин Салман, за собствен престолонаследник. Кралят на процедура разреши на принца да управлява политически кралството, трансформирайки го в негов в действителност водач. След издигането си на власт принц Мохамед раздруса Саудитска Арабия с изненадващи за страната обществени промени, обезврежда противниците си в кралското семейство и поде репресивна акция против съперниците си, което породи дискусия за характера на неговите промени. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР