Саудитска Арабия ще бъде домакин на Световното първенство по футбол

...
Саудитска Арабия ще бъде домакин на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Саудитска Арабия остана без конкуренция за Мондиал 2034

Саудитска Арабия ще бъде хазаин на Световното състезание по футбол през 2034 година, откакто остана единственият претендент в конкуренцията. Часове преди крайния период за подаване на кандидатури Австралия разгласи, че се отдръпва от конкуренцията. По този метод Саудитска Арабия към този момент няма конкуренция за Мондиал 2034.


Наскоро от ФИФА оповестиха, че за Световното през 2034 ще се преглеждат кандидатури само от зона Азия/Океания, като по този метод останаха единствено две кандидатури - на Австралия и Саудитска Арабия. " Разгледахме опцията да приемем международното състезание, само че откакто отчетохме всички фактори, стигнахме до решение да не аплайваме за 2034 ", оповестиха от Футбол Австралия. В последните дни се говореше, че Индонезия може да се причисли към кандидатурата на Австралия, само че по-късно от Индонезия оповестиха, че застават зад Саудитска Арабия.

По този метод Саудитска Арабия ще се трансформира във втората страна от Близкия Изток, която ще одобри най-големия футболен конгрес, откакто Катар стори това в края на 2022. Така Саудитска Арабия продължава да осъществя голямата си упоритост да се трансформира в международен футболен фактор, откакто шампионата на страната притегли голям брой известни футболисти и треньори.

Мондиал 2026 ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико, а Мондиал 2030 - в Испания, Португалия и Мароко, като първите три дуела ще бъдат в Аржентина, Уругвай и Парагвай. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР