Саудитска Арабия прехвана и унищожи въоръжен безпилотен самолет, изстрелян към

...
Саудитска Арабия прехвана и унищожи въоръжен безпилотен самолет, изстрелян към
Коментари Харесай

Саудитска Арабия унищожи въоръжен дрон на йеменските хуси

Саудитска Арабия прехвана и унищожи въоръжен безпилотен аероплан, изстрелян към кралството от йеменските хуси, оповестиха държавните медии в неделя, съобщи БГНЕС. Това стана ден откакто Съединени американски щати извадиха бунтовниците от черния лист на терористичните организации, отбелязва Агенция Франс Прес.

Водената от Саудитска Арабия коалиция „ прихвана и унищожи въоръжен безпилотен аероплан “, съобщи представителят Турки ал Малики в изказване, излъчено от формалната саудитска осведомителна организация СПА.

„ Той бе пуснат съзнателно от терористичната милиция на хусите, с цел да се насочи към цивилни лица и цивилен обекти в южната част на района. “

Подкрепяните от Иран хусити не поеха незабавно отговорност за случилото се.

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи в петък, че публично е уведомил Конгреса за желанието си да анулира определянето като терористи против бунтовниците, което беше оповестено в края на администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп.

Малко по-късно същият ден министърът на външните работи на Саудитска Арабия принц Фeйсал бин Фархан Ал Сауд и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън са разискали в петък въпроси, отдадени на тематики от районната сигурност до човешките права и войната в Йемен.

Ходът за отписването на хусите пристигна ден откакто американският президент Джо Байдън разгласи завършек на американската поддръжка за офанзивни интервенции, водени от Саудитска Арабия в Йемен.

Хуманитарните групи бяха надълбоко срещу това определение, като обявиха, че това заплашва техните интервенции в страна, където по-голямата част от хората разчитат на помощ, и че нямат различен избор, с изключение на да работят с хусите, които управляват огромна част от северната част.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР