Саудитска Арабия предвижда да увеличи всекидневния си производствен капацитет от

...
Саудитска Арабия предвижда да увеличи всекидневния си производствен капацитет от
Коментари Харесай

Саудитска Арабия иска да увеличи всекидневното производство на петрол с над 1 милион барела

Саудитска Арабия планува да усили всекидневния си индустриален потенциал от нефт с над 1 милион барела, с цел да надвиши 13 милиона барела на ден при започване на 2027 година. Това заяви през днешния ден министърът на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман Ал Сауд, представен от Франс прес.

Най-вероятно растежът ще е с 13,2 до 13,4 милиона барела на ден, само че в края на 2026 година - началото на 2027 година, съобщи принцът на конференция в Бахрейн.

Производството ще се поддържа на това ниво, в случай че пазарът го разрешава, добави той.

Саудитската национална компания " Сауди Арамко " (Saudi Aramco) разгласи през март 2020 година, че енергийното министерство ѝ е наредило да усили оптималния индустриален потенциал с от 12 до 13 милиона барела на ден.

Тогава не бе закрепена съответна дата за тази нова цел.

Саудитска Арабия, която е водещ експортьор на нефт, до момента не отговаряше на неотдавнашните апели на Съединени американски щати да усили производството си, с цел да се опита удържи цените на черното злато, които скочиха след съветската военна инвазия в Украйна на 24 февруари.

В началото на войната Саудитска Арабия и ОАЕ потвърдиха уговорката си към ОПЕК+, организация, която сплотява 13 страни-членки на ОПЕК отпред със Саудитска Арабия и 10 други страни експортьорки на нефт, които не са членки на картела, водени от Русия.

В началото на май страните-членки на ОПЕК+ се споразумяха за нищожно нарастване на петролното произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР