Саудитска Арабия няма повече да налага смъртно наказание на лица,

...
Саудитска Арабия няма повече да налага смъртно наказание на лица,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отмени екзекуцията на непълнолетни престъпници

Саудитска Арабия няма повече да постанова смъртно наказване на лица, които са направили закононарушения, до момента в който са били малолетни.

Това заяви подкрепяната от страната Комисия по правата на индивида, като цитира декрет на крал Салман, съобщи организация „ Ройтерс “.

Вместо това лицата, направили закононарушение, ще получат присъда затвор от не повече от 10 години в център за задържане на малолетни, уточни Комисията.
Тръмп счита, че Русия и Саудитска Арабия още могат да понижат добива на нефт Според американския президент това е „ натурален развой “ в отговор на рецесията
Решението идва директно след друго, което подрежда на съдиите да прекратят практиката на пердах с камшици и да я заменят със затвор, санкция или общественополезна активност, добавя „ Асошиейтед прес “.

Смята се, че престолонаследникът принц Мохамед Бин Салман стои зад промените и отдалечаването от ултраконсервативната форма на исляма, известна като уахабизъм, отбелязва организацията.
Смъртна присъда за петима души поради убийството на журналиста Джамал Хашоги Решението е на съд в Саудитска Арабия
Принц Мохамед Бин Салман желае да модернизира страната, да притегли задгранични вложения и да построи нов имидж на Саудитска Арабия по света. В същото време той стои зад акции против либерали, деятели за правата на дамите, писатели, умерени духовници и реформатори.

Убийството на саудитския публицист и публицист Джамал Хашоги в Турция през 2018 година от сътрудници, работили за принца, провокира остри рецензии измежду интернационалната общественост и е един от ярките образци в ръководството на Салман.
Саудитска Арабия приключва половото разделяне в заведенията за хранене Досега в заведенията за хранене мъжете влизаха през един вход, а дамите и фамилиите - през различен
Последният декрет на водача ще пощади живота на минимум шестима мъже от шиитската общественост, за които се твърди, че са направили закононарушения, до момента в който са били малолетни. Сред тях е Али ал Нимр, който е взел участие в антиправителствени митинги.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР