Състоянието на Уорън Бъфет се оценява на над 70 млрд.

...
Състоянието на Уорън Бъфет се оценява на над 70 млрд.
Коментари Харесай

Невероятно простото правило за успешен живот на Уорън Бъфет

Състоянието на Уорън Бъфет се прави оценка на над 70 милиарда $, което значи, че едвам 67 от страните по света генерират Брутният вътрешен продукт, което е по-голямо от благосъстоянието му. Според мнозина той също по този начин е един от най-здраво работещите хора в света на бизнеса. Бъфет също по този начин е необикновено непретенциозен, почтен и много занимателен.

Преди години, по време на своя тирада пред студенти в университета Джорджтаун, Бъфет споделя няколко елементарни правила, съгласно които те би трябвало да живеят. По време на речта си той натъртва на обстоятелството, че същинската загадка на триумфа е да живееш почтен живот, тъй като непочтеността, жестокостта и безнравствеността те следват през цялата ти кариера и е доста по-трудно да се отърсиш от тях, в сравнение с от какъвто и да било твой крах, написа Entrepreneur.

Тогава той декларира, че в случай че всеки одобри една елементарна мантра, тогава всички останали елементи от персоналния и професионалния му живот ще си дойдат на мястото.

Ето я и нея:

Никога не правете нещо в живота си, в случай че ще бъдете засрамени от него, откакто го видите на първа страница на вестника в родния ви град, където вашите родственици и другари също могат да го видят.

Толкова просто е.

Няма загадка формула за оценяване на компании и за сортиране на подобаващи за инвестиция акции. Просто бъдете положителни, правете положителни неща и се отнасяйте заслужено с останалите. Разбира се, в последните години Бъфет закупи дялове в няколко дребни вестника, тъй че задачата му евентуално е да управлява какво излиза на първа страница.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР