Състоянието на дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал – Юлия,

...
Състоянието на дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал – Юлия,
Коментари Харесай

Дъщерята на Сергей Скрипал вече е в съзнание и говори

Състоянието на дъщерята на някогашния разузнавач Сергей Скрипал – Юлия, се усъвършенства бързо и към този момент не е сериозно, оповестиха от болничното заведение, където тя се лекува.

Юлия и татко ѝ бяха признати в лечебното заведение, откакто бяха изложени на нервнопаралитично вещество в Солсбъри. Би Би Си цитира няколко източника, съгласно които дъщерята на някогашния разузнавач е в схващане и приказва.

Бащата остава в сериозно, само че устойчиво положение, споделиха от болничното заведение в Солсбъри.

Междувременно стана ясно, че най-вероятно двамата са били отровени в дома им. Като защитна мярка полицията през днешния ден отдели детска площадка в региона.

Мястото, на което е открита най-висока централизация на отровното вещество, е входната врата. Следи от отровата в по-ниски равнища са открити и на други места, само че към този момент Скотланд Ярд се въздържа от повече детайлности.

Британското държавно управление упрекна Русия за нападението – изказване, което Москва отхвърля.

В отговор на офанзивата английският министър председател разгласи, че експулсират 23-ма съветски дипломати. Като контрамярка Кремъл изгони същия брой английски дипломати от Русия и затвори Британския съвет. Скандалът се разрасна, откакто повече от 20 държавни управления изгониха съветски дипломати от страните си, в това число и Съединени американски щати, които изгониха 60.

В отговор Русия също разгласи, че експулсира 60 американски дипломати и затваря американското консулство в Санкт Петербург.

Русия привиква на 4 април изключителна сесия на Организацията за възбрана на химическите оръжия във връзка със случая с отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

„ За да има естествен диалог, с цел да се откри истината, ние публично предложихме на 4 април да се свика изключителна сесия на Изпълнителния съвет на ОЗХО, където ще сложим съответни въпроси, които не веднъж са поставяни, само че ще го създадем в систематизиран вид”, уточни Лавров.

„ Разчитам, че нашите западни сътрудници няма да избягат от почтен диалог. В противоположен случай това ще бъде следващото удостоверение, че всичко протичащото се е най-груба провокация”, добави съветският външен министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР