Състоянието на българския патриарх Неофит се подобрява значително. Това потвърди

...
Състоянието на българския патриарх Неофит се подобрява значително. Това потвърди
Коментари Харесай

Митрополит Николай: Състоянието на патриарх Неофит се подобрява, контактен е

Състоянието на българския патриарх Неофит се усъвършенства доста. Това удостовери пред публицисти през днешния ден и пловдивският митрополит Николай.

Днес се организира съвещание на Светия синод, а преди него пловдивския митрополит Николай сподели, че положението на българския патриарх Неофит е контактен, а всички насочат молебствия за неговото здраве.

Остава устойчиво положението на Негово Светейшество

През миналите дни в доста храмове в цялата страна беше отслужен молебен за здравето му.

Синодът през днешния ден се събира, с цел да разиска настоящи въпроси, бюджета на митролиите и просветната активност в духовните учебни заведения.

Състоянието му се усъвършенства, сподели Старозагорският митрополит Киприан

„ До колкото знам и имаме информация положението му се усъвършенства доста. Всички ние насочваме усърдни молебствия към Бога да го вдигне от болничният одър, да бъде здрав и да продължи да ръководи почтено както в този момент, по този начин и отсега нататък с вдъхновението на Светия дух, коръбът на родната ни света черква към Божието царство “, съобщи пловдивският митрополит Николай.

Хоспитализиран е поради белодробно заболяване

„ Няма да има промени в администрацията, настоящи въпроси, свързани с разнообразни преписки, финансовите бюджети на митрополиите, ставропигиалните манастирите. Ще забележим и просветната активност в духовните учебни заведения “, добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР