Състезателката в хвърлянето на копие Джоана Блеър, която представя Великобритания

...
Състезателката в хвърлянето на копие Джоана Блеър, която представя Великобритания
Коментари Харесай

Английска атлетка беше наказана за допинг

Състезателката в хвърлянето на копие Джоана Блеър, която показва Англия на Европейското отборно състезание в Лил това лято, беше осъдена за приложимост на допинг след позитивна проба. 31-годишната атлетка от Лутън усъвършенства персоналния си връх с повече от 3 метра през предходната година, откакто реализира 57.44 метра на националния шампионат на Англия. Тогава тя победи бронзовата олимпийска медалистка от Пекин 2008 Голди Сайърс, която остана втора.

Постижението на Блеър я включи в тима на Англия за надпреварата Nitro Athletics в Австралия тази година. В тази верига участваха някои от най-хубавите спортисти в света, в това число и суперзвездата Юсейн Болт.

Блеър обаче не съумя да си обезпечи присъединяване на планетарния конгрес в Лондон това лято, откакто направи три фаула на националния шампионат.

В изявление през предходната година копиехвърлячката сподели: “Преместих се при Дейв Бърел (треньор в атлеическия крлуб в Лутън), когато бях контузена, тъй че той ми оказа помощ напълно за постигнатото. Имах контузии в гърба, рамото, бедрото и глезена. Той поправя техниката ми и всичко за мен се промени. Трябва да благодаря на атлетическия клуб в Лутън за всичко, което направиха за мен.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР