Бившият паралимпийски шампион от Южна Африка Оскар Писториус ще бъде

...
Бившият паралимпийски шампион от Южна Африка Оскар Писториус ще бъде
Коментари Харесай

Убиецът Писториус излиза от затвора

Бившият паралимпийски първенец от Южна Африка Оскар Писториус ще бъде пуснат условно на независимост в петък, като излиза от пандиза съвсем 11 години след убийството на партньорката си Реева Стеенкамп, оповестява Агенция Франс Прес. Той има възбрана да приказва пред медиите, удостовери в сряда администрацията в страната.

" Като всички други хора, които са условно на независимост, и Писториус няма да има право да дава изявленията на медиите ", подчертаха от администрацията в официално съобщение. " Фактът, че Писториус е прочут, не го отличава от останалите и не му дава специфични права ", се споделя още в документа.

37-годишният Писториус завоюва през ноември авансово освобождение от пандиза. Правосъдието в Република Южна Африка разрешава на пандизчия да бъде пуснат прибързано на независимост, откакто изтече най-малко половината му присъда.

Бившият спортист би трябвало да излезе в петък от пандиза в предградието на столицата Претория. Не са оповестени часът и елементи по освобождението му поради ограничения за сигурност.Не се дава никаква опция на публицистите " да снимат Писториус ", предизвестиха от администрацията.

Шесткратният паралимпийски първенец, който има два ампутирани крайници, влезе в спортната история на Олимпийските игри в Лондон през 2012, като се състезаваше и с спортистите без увреждания на 400 метра. Той беше наказан през 2017 на 13 години и 5 месеца затвор.

В нощта на 13 против 14 февруари 2013 той е умъртвил 29-годишната манекенка Реева Стеенкамп, като е стрелял четири пъти през вратата на къщата си. Той постоянно е поддържал версията, че е вярвал, че има апаш в къщата.

При оповестяването на предварителното му стартиране на независимост майката на жертвата Джун Стеенкамп удостовери, че продължава да не има вяра на " версията на Оскар " и изрази увереност, че той " не се е превъзпитал в пандиза ".

При стартирането му условно на независимост до края на присъдата му през 2029 година Оскар Посториус би трябвало да следва терапия за преодоляване на гнева.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР