Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на

...
Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на
Коментари Харесай

Тихомир Иванов пред БНТ: Гледам напред към финала

Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на шампионата по лека атлетика на Игрите в Париж. 30-годишният българин реализира 2.24 метра и приключи на 12-ото място в квалификациите, което беше последното, даващо право да продължи напред. Ето какво разяснява той пред Българска национална телевизия минути след класирането си за край в дисциплината:

„ За страдание, от целия тим единствено аз имах шанс. Не съм удовлетворен от скоковете си. Може би, единствено последните два скока бяха ОК и просто извадих шанс и влезнах на финала. Щастлив съм, несъмнено, само че упованията ми за скоковете бяха една концепция по-добри. Самата атмосфера повлия малко или доста. До последно не желаех да пристигам на стадиона съзнателно, с цел да си запазя цялата страст за самия старт. Успях, факт е, на край съм “, разяснява Иванов.

„ Още не бяхме влезнали на стадиона и се чуваше еуфорията на публиката. Единственият ми спомен от толкоз цялостен стадион е от Рио. В момента, в който излязох на самия бранш знаех за какво съм там. Опитах се да дам всичко най-хубаво от себе си. Не съумях, съгласно мен, това е моята оценка, само че имах шанс и влезнах на финала.

Определено има капацитет. Надявам се да се възстановя добре. Квалификацията е едно съревнование, финалът – друго. Гледам напред към финала. Тук съм, ще дам максимума от себе си. Здрав съм, това е най-важното. Стискайте ми палци.

Имам задоволително финали зад тила си. Знам какво е надпреварата, напълно от друга класа. Заставам самоуверено на бранша и нападам всяка една височина. Ако имам шанс, уповавам се да развеселявам себе си “, сподели още Иванов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР