Съставянето на правителство при този шарен парламент изглежда невъзможно, тъй

...
Съставянето на правителство при този шарен парламент изглежда невъзможно, тъй
Коментари Харесай

Социолог:Слави ще е боксова круша, ако направи кабинет

Съставянето на държавно управление при този пъстър парламент наподобява невероятно, защото няма място за взаимни отстъпки. Математически не е допустимо да се сформира кабинет на болшинството, само че може на малцинството, само че в случай че Слави Трифонов го направи, ще ще е като кукла на конци, бита и от ГЕРБ, и от Българска социалистическа партия, разяснява в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия социологът Кольо Колев. 

„ Слави Трифонов може да вземе Мая Манолова, Христо Иванов и да образуват нещо, което може да бъде подкрепено както от ГЕРБ, по този начин и от Българска социалистическа партия, по този начин и от Движение за права и свободи. Това обаче виси като кукла на конци. То тотално ще е лишено от опцията да прокарва закони. То ще е вързано непрестанно и бито от своите политически съперници “, добави той.

„ И от ГЕРБ, и от Българска социалистическа партия ще желаят да потвърдят, че една тайфа некадърници са взели властта. Движение за права и свободи ще ги клати, колкото е допустимо. Такова държавно управление на малцинството няма да издържи дълго “, акцентира социологът. 

„ Старите партии изгубиха доста. ГЕРБ са с 350 000 гласа по-малко. Изборите са злополука за Българска социалистическа партия. Какво приказва това, че в страната, в която има 2 милиона небогати, мизерстващи хора, да не могат да ги завоюват след три месеца митинги? Българите се отдръпват от този политически хайлайф и търсят нещо ново. Намират го значително. Това приказва за дълбока ерозия на съществуващата политическа конструкция “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР