Състави от осем държави участват в 24-ия Международен детски фолклорен

...
Състави от осем държави участват в 24-ия Международен детски фолклорен
Коментари Харесай

Осем държави изпратиха танцови формации за фестивала „Приятелство без граници“ в Сливен

Състави от осем страни вземат участие в 24-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „ Приятелство без граници “ в Сливен. Поредното издание на емблематичния за града под Сините камъни фестивал се завръща след известно спиране заради коронавирус пандемията. Тази година в него среща си дават детски танцови формацииот Грузия, България, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция.



На церемонията по разкриване кметът Стефан Радев поздрави всички и изрази най-хубави благопожелания.

„ Фестивалът е една от най-значимите прояви от Майските дни на културата " Сливенски огньове ". Изкуството по принцип построява мостове и сплотява хората. Още по-хубаво е, когато това става в детска възраст. Тук се срещат деца от разнообразни страни, които са посланици на фолклора и културата на страната си. Изграждат се другарства, които не познават граници. Трудът на всички тези деца, техните старания и уважението към традициите, заслужават възторженостти. Надявам се да се чувствате удобно в нашия град, да отнесете доста приятни мемоари и познанства от него и отново да се върнете някой ден. За Сливен фестивалът е пъстър празник, празник на младостта и хубостта. Откривам 24-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „ Приятелство без граници! “.



В програмата на фестивала, който ще продължи до 27 май, са планувани концерти, креативен работилници и срещи сред съставите. Фестивалът ще завърши с гала-концерт на 27 май в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “. Началото е от 18 ч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР